Élet-Stílus

Levelet írt a városi tanácsnak két walesi kislány, hogy a saját nyelvükön tanítsák úszni őket

Édesapjuk nem engedi el a lányait az úszóiskolába, amíg nem walesi nyelven oktatják őket. Awen és Elan megpróbált hatni a városvezetésre.

Awen és Elan hetente megkérdezik édesapjukat, hogy mikor mehetnek már el úszásoktatásra, a férfi azonban rendre megtagadja a kérésüket – írja a Mirror.

A Wrexhamben élő Aled Powell azt mondja, addig nem engedi a lányait a medence közelébe, amíg nem biztosítják számukra, hogy walesi nyelven oktassák őket.

Powell tisztában van vele, hogy lányai emiatt jócskán lemaradnak, de hajthatatlan. A férfi már 2019 óta szorgalmazza, hogy walesi nyelven is legyen úszásoktatás.

Több mint három éve tárgyalok a városi tanáccsal, panaszt is tettem a walesi nyelvi biztosnál, de nem változott semmi. A tanácsnak kötelessége lenne gondoskodni a walesi nyelven beszélőkről!

– mondta, hozzátéve, hogy jelenleg nincs választása, vagy angolul, vagy sehogy nem oktatják a gyerekeket.

Awen és Elan is próbálkoztak, írtak a tanácsnak walesi nyelven, hogy végre leckéket vehessenek.

Mikor tudunk megtanulni úszni walesi nyelven? Awen és Elan

– írták a kislányok. A levelet a Mirror cikkében meg lehet nézni.

Az apuka elmondása szerint a helyi walesi nyelvi biztos már harmadik vizsgálatot folytatja az üggyel kapcsolatban, Powell szerint akkor lesz ennek eredménye, amikor a gyerekei már középiskolások lesznek, amikor is már szinte behozhatatlan lesz a hátrányuk a többi gyerekhez képest.

A wrexhami vezetés jelezte, hogy tisztában vannak a problémával, és dolgoznak a megoldáson.

A helyi tanács azt közölte, hogy folyamatosan keresnek walesi nyelvű úszástanárokat, de eddig nem jelentkezett senki.

Fantasztikus lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy walesi nyelven beszélő kolléga csatlakozzon barátságos csapatunkhoz, és segítsen megtanítani ezt a fontos készséget a gyerekeknek és a felnőtteknek!

– közölték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik