Élet-Stílus

Három évig folyamatosan menstruált egy fiatal nő

Sok nőnek havonta néhány nap is megterhelő, de egy 23 éves nő arról számolt be, hogy 3 éven keresztül szinte megállás nélkül menstruált.

Ellie Colton fogamzásgátló implantátumot ültettetett be a szervezetébe, miután 14 éves kora óta tablettákat szedett, hogy elkerülje a nem kívánt teherbeesést. A tabletták gyakori mellékhatásai, a hangulatingadozás és depresszió a fiatal nőt sem kerülték el, így nagy reményeket fűzött az implantátumhoz – írja a Daily Mail.

Ellie sok jót hallott a viszonylag új módszerről, ahol egy apró műanyag csövet helyeznek a páciens felsőkarján lévő bőr alá, így juttatva a szervezetbe progeszteron hormonokat, melyek többféle módon is megakadályozzák a teherbeesést.

Az első három évben az implantátum kiválóan működött: Coltonnak rendszeres és fájdalommentes ciklusai voltak. Azonban amikor a három év elteltével kicseréltette az implantátumot, a következő menstruációjánál szinte elviselhetetlen fájdalmat tapasztalt, és ha ez még nem lett volna elég, mindezt 86 napon keresztül. Ellie a legnagyobb megkönnyebbülésként írta le a pillanatot, amikor végre abbamaradt a tortúrája és megszűnt a fájdalom, de ez mindössze 3 hétig tartott, utána újabb, heteken át tartó kínszenvedés következett – és ez ismétlődött éveken keresztül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ellie Colton (@elliecolts) által megosztott bejegyzés

A rádiós műsorvezetőként dolgozó nő hiába látogatta az orvosait, azok különböző, valódi eredményeket nem hozó vizsgálatok elvégzése mellett azzal nyugtatgatták, hogy ez biztosan nem az implantátum miatt van, és majd elmúlik magától. Ellie-t nagyon megviselte ez az időszak, amely nem csupán a fizikai és mentális állapotára, de a pénztárcájára és a párkapcsolatára is ugyanúgy negatív hatással volt. Végül úgy döntött, hogy az implantátum eltávolítását kéri és újra elkezd fogamzásgátló tablettát szedni, aminek hatására ismét rendszeressé váltak a ciklusai.

Ellie Colton a megpróbáltatásai óta próbálja felvívni nőtársai figyelmét, hogy ne hagyják, hogy az egészségügyben ignorálják a problémájukat, hiszen a hosszan elhúzódó, fájdalmas menstruáció nem természetes folyamat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik