Élet-Stílus

Először szállhatott repülőre a világ legmagasabb nője

A légitársaság eltávolított hat ülést, hogy Rumeysa Gelgi életében először repülhessen.

A világ legmagasabb nője, Rumeysa Gelgi még sohasem repülhetett, mert 215,16 centiméteres magassága miatt nem fért el a repülőgépek üléseiben. A Turkish Airlines most lehetővé tette számára az utazást azáltal, hogy eltávolítottak hat ülést, a helyükre pedig egy hordágyat helyeztek. Gelgi Törökországból kívánt San Franciscoba utazni, hogy szoftverfejlesztői karrierjét tovább építhesse, és hogy a Guinness World Records eseményeit népszerűsítse.

A 24 éves török nő egy Weaver-szindróma nevű genetikai betegségben szenved, amely miatt már magzati korban rendellenes növekedésnek indul a szervezet, és ez a betegek egész fiatalkorában folytatódik. Gelgi arra használja közösségimédia-felületeit, hogy kiálljon a ritka betegségekben szenvedőkért.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

RUMEYSA GELGI (@rumeysagelgi) által megosztott bejegyzés

Rumeysa Gelgi először 2014-ben lett Guinness-rekorder, akkor a világ legmagasabb tinédzser lányaként, másodjára pedig tavaly került a rekordok könyvébe, a legmagasabb élő nőként. Gelgi emellett a leghosszabb ujjú, leghosszabb kezű és leghosszabb hátú élő nőként is csúcstartónak számít.

„Minden hátrányból előnyt lehet kovácsolni, ezért fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Legyünk tisztában a lehetőségeinkkel, és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt.” – mondta Rumeysa a Guinness-világrekordot igazoló oklevelének átvételekor.

A valaha élt legmagasabb nő a kínai származású Zeng Jinlian volt, akit 1982-ben bekövetkezett halála előtt 246,3 centiméter magasnak mértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik