Élet-Stílus

Ő lett az első vak, fekete ügyvédnő az Egyesült Királyságban

Jessikah Inaba Braille jegyzetelőt használt az egyetemi előadásokon.

A Jessikah Inaba a múlt héten kapta meg a diplomáját a londoni jogi egyetemen, a 23 éves brit lány lett az Egyesült Királyság első fekete és vak ügyvédje – írja a Metro.

Nehéz volt, gyakran gondoltam arra, hogy feladom, de a családom támogatása bátorságot és erőt adott nekem. Nagyon jó érzés, tudom, hogy reményt adok másoknak, akik hasonló helyzetben vannak, mint én.

– mondta.

Inabáról több kép is készült frissen végzett jogászként, ezeket itt lehet megnézni.

Az ügyvéd teljesen vak, a londoni jogi egyetemen folytatott tanulmányai alatt Braille-írás segítségével sajátította el a tananyagot, még ha sokat nehezebb is volt beszereznie.

A lány azt állítja, hogy az egyik könyvéhez hét, míg egy másikhoz öt hónapba telt hozzájutnia Braille-írással.

Több időt töltöttem a saját tananyagaim elkészítésével, mint a tanulással.

– mondta.

Az előadásokon Braille jegyzetelőt használt, de sokszor segítettek neki a csoporttársai is, akik felolvasták neki az előadások jegyzeteit. De még így is sokkal több idejébe telt tanulni, elmondása szerint 2019-ben folyton elájult, mert csak napi 3 órát tudott aludni.

Jess az első fekete és vak hallgató, aki a Jogi Egyetemen tanult. Rendkívül büszkék vagyunk az eredményeire, tudjuk, hogy minden diák számára inspirációt jelent majd. A legjobbakat kívánjuk neki jövőbeli karrierje során

– üzente neki az egyetem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik