Élet-Stílus

Lena Dunhamet szétszedik a kommentelők, miután azt mondta, a koporsóját vigyék majd ki a Pride-ra

Joe Maher / Getty Images
Joe Maher / Getty Images
Felrobbant a Twitter.

Lena Dunham igencsak felzaklatta a közösségi média-felhasználókat egy vasárnap Twitteren közzétett bejegyzésével, melyben azt írta:

Amikor eljön az ideje, azt szeretném, ha a koporsómat végigvinnék a New York-i Pride-felvonuláson egy emléktáblával, amelyen az áll: »ő nem mindenkiért volt, de értünk igen«. Ki tudná ezt megszervezni?

Nem ez az első alkalom, hogy az íróként, rendezőként, színésznőként és producerként is tevékenykedő Dunhamet kritika éri. A Csajok című HBO-sorozat alkotója LMBTQ-ikonnak tartja magát, de a közösségben sokan nem így látják őt.

Összegyűjtöttünk pár hozzászólást, ami Dunham tweetjére érkezett a Twitteren:

  • „El kell kezdenem akkora önbizalommal élnem az életemet, amennyi Lena Dunhamnek van, ami miatt azt hiszi, hogy ő egy LMBTQ+ ikon.”
  • „Lena Dunham valóban egy nemzedék hangja volt: azoké a fehér nőké, akik a 2010-es években önmaguk dicsőítésére használták fel azt, hogy kiállnak a marginalizált csoportok mellett.”
  • „Meleg büszkeségnek hívják, nem pedig heteró szégyennek.”
  • „A Pride nekünk van, nem pedig a heteroszexuálisok egóját elégíti ki, akik kiegészítőként tekintenek ránk.”
  • „Ummm… ezt most passzoljuk, de köszi az ajánlatot?”
  • „Úgy halt meg, ahogy élt: a figyelemért való küzdelem következtében, amely éppoly talányos volt, mint kétségbeesett.”

Laura Bassett, a Jezebel főszerkesztője így reagált:

Ha én Lena Dunham lennék, egyszerűen nem tweetelnék.

Dunham egy díjátadón korábban arról beszélt, sajnálja, hogy nem meleg. „Mindig is erős érzelmi kapcsolatot éreztem az LMBTQ-közösség tagjaival. Igazából óriási csalódás volt számomra, amikor nagykorú lettem, és rájöttem, hogy férfiakhoz vonzódom szexuálisan. Így amikor a nővérem előbújt, azt gondoltam: »Hála Istennek, most legalább valaki ebben a családban tényleg képviselni tudja a hitemet és a szenvedélyeimet«” – nyilatkozta ekkor. Egy másik alkalommal párhuzamot vont Bill Cosby szexuális zaklatási ügye és a holokauszt között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik