Élet-Stílus

Kibuktak a britek amikor megtudták, mennyibe kerül a királynő sírjának meglátogatása

AFP PHOTO / ROYAL COLLECTION TRUST / THE DEAN AND CANONS OF WINDSOR
AFP PHOTO / ROYAL COLLECTION TRUST / THE DEAN AND CANONS OF WINDSOR
Miután végső nyugalomra helyezték II. Erzsébetet, sokan szeretnék leróni kegyeletüket a királynő sírjánál. Ezt bármikor meg is tehetik, csakhogy jegyet kell váltani hozzá.

Sok brit akadt ki, amikor elterjedt, hogy mennyi pénzért lehet meglátogatni II. Erzsébet brit királynő sírját – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Mint ismert, II. Erzsébetet a windsori kastély Szent György-kápolnájában, apja, VI. György király, anyja, Erzsébet, és férje, Fülöp herceg mellett helyezték örök nyugalomra.

A kastély ugyan nyitva áll a látogatók előtt, de belépőjegyet kell váltani, ami a felnőtteknek szombatonként 28 font 50 pennybe (közel 14 ezer forintba) kerül, a hét többi napján pedig 2 fonttal (majdnem ezer forinttal) kevesebbe.

Az öt év alatti gyerekek ingyen mehetnek be, kedvezmények pedig csak a tizenhét, illetve huszonnégy évesnél fiatalabbaknak, valamint a fogyatékkal élőknek járnak. Bár a kastély a hét minden napján látogatható, a kápolna vasárnaponként csak a misére érkező hívek számára áll nyitva.

Sok brit s közösségi portálokon füstölög, s azzal vádolja a királyi családot, hogy pénzt akarnak húzni a királynő halálából. A windsori kastély üzemeltetője annyit reagált a felháborodásra, hogy felhívta a figyelmet, bárki számára nyitva áll a lehetőség, hogy a belépőjegyét éves bérletté alakíttassa.

Ehhez csak annyit kell tenni, hogy távozáskor kérni kell a jegyre egy pecsétet és egy aláírást. Ha ez megvan, a következő 364 napban bármikor be lehet menni ingyen a kastélyba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik