Élet-Stílus

Nem hitte el a főnöke, hogy kés volt a rablónál, ezért az incidens után kirúgták a 74 éves asszonyt a coloradói benzinkútról

Matt Henry Gunther / Getty Images (illusztráció)
Matt Henry Gunther / Getty Images (illusztráció)
Az éjszakai műszakra egyedül beosztott nő rettentő méltatlannak tartja, hogy 16 évnyi munkaviszony után így küldték el.

Egy 74 éves, korábban benzinkutasként dolgozó nő azzal vádolja egykori munkaadóját, hogy egy rablás után méltatlan módon rúgta ki. Az asszony úgy számolt be a munkaadójának a történtekről, hogy a vásárlása után fizetni nem akaró, erőszakosan fellépő rablónál kések is voltak, amikor betért az Egyesül Államok Colorado államának Westminster nevű településén található benzinkútra, de ez a biztonsági kamera felvételein nem látszik rendesen – ezért az üzletvezető az asszony elbocsátása mellett döntött. Ezért az asszony most szeretné jogi útra terelni az ügyet.

„Túlmentem azon, amit elvártak tőlem” – nyilatkozta a rablásnak ellenálló, 16 éven át a történet helyszínéül szolgáló Circle-K-ben dolgozó Mary Moreno az esetről beszámoló CBS Denver szerint, aki a szóban forgó napon, 2020. október 4-én is egyedül volt beosztva éjszakásnak – amikor a visszaemlékezése alapján két vadászkéssel is felfegyverkezett belépett a benzinkútra este hét óra körül.

Mikor a férfi a pénztárhoz ért, már tele volt a keze mindenféle termékekkel, és arról győzködte Morenót, hogy nem fog fizetni, de azért még pár doboz cigarettát is akart kérni, amikért szintén nem akart fizetni. Mivel Moreno ellenkezett, a férfi belépett a pénztár mögé, és kiszolgálta magát, majd miután az asszony meglökte, gyorsan távozott is.

Annyira remegtem, hogy nem tudtam magam nyugton tartani. Csak azt akartam, hogy kijusson onnan

– emlékezett vissza a bátor asszony, a fenyegetően fellépő férfinél lévő kések azonban a biztonsági kamerák felvételein nem látszottak, így Moreno főnöke nem hitte el neki a történet ezen részét, és ragaszkodott hozzá, hogy az asszony bocsánatot kérjen az incidens nem megfelelő kezelése miatt. A még mindig a helyzet hatása alatt lévő Moreno erre nem volt hajlandó, ezért a főnöke úgy döntött, hogy kirúgja.

A képet tovább árnyalja, hogy az ügyet bírósági úton rendezni kívánó Morenót képviselő ügyvédi iroda által benyújtott kereset szerint az incidens miatt letartóztatott férfit, Tyler Darren Wimmert rablással és halálos fegyverrel való fenyegetéssel vádolták meg, és mindkét vádpontban bűnösnek vallotta magát.

Moreno egyébként azt állítja, nem a pénzért csinálja, hanem azért, mert úgy érzi, egykori munkaadói szörnyen bánnak az alkalmazottaikkal, például őt is rögtön azután elkezdték egyedül beosztani éjszakai műszakokra, amikor átvették a benzinkút vezetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik