Élet-Stílus

Ez történik, ha egyedül utazik egy gyerek a repülőn

Ez a folyamat.

Különleges eset, szinte filmbe illő, mikor egy gyerek egyedül utazik a repülőgépen, a szülők vagy valamilyen családtag nélkül. Mégis megesik néha, Anastasia Crunk légiutas-kísérő pedig elmagyarázta egy TikTok-videóban, mi történik ilyenkor.

A repülőtéren először ki kell tölteni pár űrlapot, ami az egyedülutazáshoz kell, a gyerekeknek aztán a nyakukba akasztanak egy irattartót, amiben ott van minden szükséges információ a járatszámuktól kezdve az irataikig. Egy karszalagot is kapnak.

A szülőnek is adnak egy belépőt, amivel elsétálhat egészen a beszállókapuig, és ott megvárhatja a gyerekkel, míg az felszáll. Általában elsőként vagy utolsóként.

Aztán a légiutas-kísérők aláírják a dokumentumokat a felnőtt családtag pedig addig vár a kapu előtt, míg a gép el nem indul a kifutópályára.

Ha minden jól megy, fel is száll a gép, aztán le a célállomáson, ahol pedig várja a másik felnőtt a gyereket. Ő is kap egy belépőt, amivel elmehet a gyerek elé a kapuig, vagy elkísérik nekik a gyereket a kijáratig, ahol az űrlapok maradék részét átadják neki.

A kommentelők köszönik Crunknak , hogy megosztotta ezeket az információkat, már csak azért is, mert sokan nem tudták, hogy gyerek egyedül is utazhat repülőgépen. Van olyan hozzászóló is, aki azt írta, gyerekkorában sokat utazott így, nagyon szerette, csak az volt rossz, hogy mindig utolsónak szállhatott le a gépről.

@anastasia_crunk UNACCOMPANIED MINOR flying process ‼️ #airport #airline #povskit ♬ original sound - Anastasia Crunk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik