Élet-Stílus

Letartóztatás közben a rendőr arcába szellentett a közel három év börtönre ítélt oxfordi bolti szarka

Mondjuk, nem azért kapott ilyen súlyos büntetést a középkorú bolti tolvaj, mert borsot tört az intézkedő rendőr orra alá, hanem azért, mert visszaesőként lebukott azzal, hogy némi alkoholt és pár elektromos cigarettát lopott.

Több évre börtönbe kell vonulnia egy brit bolti tolvajnak, aki a letartóztatása közben az ellene intézkedő egyik rendőrnek az arcába szellentett – számolt be a Metro című ingyenes brit napilap weboldala.

A 41 éves Matthew Hapgood legutóbb azért került a hatóságok látókörébe tavasszal, mert 33 font, azaz valamivel több mint 15 ezer forint értékben lopott pár sört és cidert egy oxfordi Tescóból, valamint pár elektromos cigarettát egy garázsból.

Az ominózus letartóztatás még március 21-én történt, de az ügyben csak a múlt pénteken született ítélet.

Mivel Hapgood visszaesőnek számít – és bűnösnek is vallotta magát az ellene felhozott vádpontokban (rablás, bolti lopás, kés birtoklása és rongálás) –, ezért összesen 34 hónap börtönbüntetésre ítélte őt az oxfordi koronabíróság.

„Ön hosszú múltra tekint vissza: nem kevesebb, mint 31 korábbi ítelet van ön ellen 83 bűncselekmény miatt” – mondta az ítélet kihirdetésekor a bíró, majd azzal folytatta, hogy az összes ügynek köze van a gyanúsított egész felnőtt életét végigkísérő kábítószer- és alkoholfüggőségéhéz.

Közben a Hapgood védője pont ügyfele függőségét próbálta enyhítő körülményként beállítani, de az ítélet súlyosságából ítélve ez a módszer nem vált be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik