Élet-Stílus

J.K. Rowling a 20 éves Harry Potter-találkozóról: Felkértek, de úgy döntöttem, nem akarom megcsinálni

Samir Hussein / Samir Hussein / WireImage / Getty Images
Samir Hussein / Samir Hussein / WireImage / Getty Images
Szerinte a januárban megjelent évfordulós film nem a könyvekről szólt.

Január elsején jelent meg a Harry Potter – Visszatérés Roxfortba című film, melyben a varázslóvilág számos szereplője szerepelt, hogy a forgatáson szerzett emlékeikről csevegjenek a kamerák előtt.

A Harry Pottert megálmodó írónő, J.K. Rowling nem volt a szereplők között, a minap viszont azt mondta a Graham Norton műsorában, hogy ő nem akart részt venni a projektben.

Senki nem mondta, hogy ne vegyek részt benne. Felkértek, és úgy döntöttem, nem akarom megcsinálni. Azt hittem, ez inkább a filmekről szól, mint a könyvekről, teljesen jogosan

mondta az írónő.

Rowling a közösségi médiával való kapcsolatáról is beszélt a műsorban, mint mondja, jelenleg egyszerre imádja és gyűlöli ezeket a platformokat. Augusztus közepén például halálos fenyegetést kapott, miután kiállt a megkéselt Salman Rushdie mellett. Utóbbi miatt érthető, ha időnként néhány napig nem figyeli a közösségi oldalait, azonban mint mondja, kifejezetten szeret internetes vitákban részt venni.

Kapcsolódó

A közösségi média nagyon szórakoztató lehet, én szeretem a „kocsmai vitát”. Jól lehet rajta szórakozni. Most egyfajta szeretem-gyűlölöm kapcsolatom van vele. Boldogan el tudok lenni néhány napig anélkül, hogy (virtuális) kocsmai verekedésbe keverednék

– magyarázta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik