Élet-Stílus

Bajban az apa, aki meztelen fotókat készített a kisfiáról az orvosának

sot / Getty Images
sot / Getty Images
Fotót készített kisfia meztelen péniszéről egy San Francisco-i férfi. A képet csak a feleségével osztotta meg, hogy a nő átküldhesse a gyerekorvosnak. A Google algoritmusa azonban kiszúrta a fotót, a cég törölte a férfi fiókját és rendőrségi feljelentést tett.

Törölte a Google egy Mark nevű San Francisco-i apa felhasználói fiókját, benne a férfi összes adatával. Mark azt mondja, a helyzet olyan, mintha száműzték volna az online világból – írja a News18.

Az ügy 2021 februárjában kezdődött, amikor az Egyesült Államokban is arra kérték az embereket, hogy csak nagyon indokolt esetben menjenek orvoshoz, amit csak lehet, online intézzenek. Mark ekkor készített fotót a kisfia nemi szervéről egy kisebb probléma miatt. A képet csak a feleségével osztotta meg, aki továbbította azt a gyerekorvosnak.

Az egészségügyi probléma hamar megoldódott, Mark gondjai azonban csak ez után kezdődtek. A fotó felkerült a Google felhőtárhelyére, ahol egy pedofilellenes algoritmus kiszúrta. A techóriás azonnal letiltotta a férfi hozzáférését a fiókjához, és feljelentést tett a rendőrségen.

Bár a nyomozás megállapította, hogy Mark fotója valóban egészségügyi okokból készült, a Google továbbra is pedofíliával gyanúsítja a férfit. A cég azt állítja, találtak Mark fiójában egy videót, melyen egy gyerek és egy meztelen nő látható. Mark elismeri a videó létezését: a felesége és a kisfia láthatók rajta egy csodálatos pillanatban, amit szeretett volna megörökíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik