Élet-Stílus

Bankrablásra készülhetett az összeomlott alagútból kimentett férfi

Handout / Vigili del Fuoco / AFP
Handout / Vigili del Fuoco / AFP
Akciófilmbe illő bankrablásra készülhetett négy férfi a hétvégén Rómában. Alagutat ástak egy bankfiókhoz, ám az ráomlott egyikükre.

Beomlott alagúthoz riasztották a rendőrséget és a mentőket augusztus 11-én, csütörtökön, Rómában, miután járókelők egy ember nyöszörgését hallották a romok alól – írja a CNN.

Miközben megkezdődtek a mentési munkáltok, a rendőrök elfogtak két férfit, akik autóval próbáltak elmenekülni a helyszínről, illetve egy harmadikat is, aki futva próbált kereket oldani. Egy mentőcsapat nyolc órán át dolgozott, hogy a negyedik férfit kihúzza a romok alól. Őt kórházba szállították, ahol megfigyelés alatt tartják.

A beomlott alagút bejárata egy üresen álló üzlethelyiségben volt, és a gyanú szerint a közeli bankfiók felé ásták. A bűnözők alighanem az augusztus közepi, ferragosto nevű olasz nemzeti ünnepre akarták időzíteni a rablást, mert olyankor minden zárva van, az utcák kiürülnek.

Az autóval elfogott férfiak ügyvédje azt nyilatkozta, hogy ügyfeleit kizárólag azért tartóztatták le, mert ellenálltak a rendőri intézkedésnek, semmi mással nem vádolják őket.

A férfiak azt állítják, véletlenül jártak a környéken, egy ismeretlen a segítségüket kérte, majd az üres üzlethelyiségbe kísérte őket. Amikor az alagút beomlott, csak annyit érzékeltek, hogy valami baj történt, ezért segítséget hívtak, majd úgy döntöttek, elhagyják a helyszínt, mielőtt a rendőrök és a mentők a helyszínre érnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik