Élet-Stílus

Óriáspéniszt kért a sírkövére egy 99 éves mexikói asszony

Twitter / Nathaniel Janowitz
Twitter / Nathaniel Janowitz
Nehéz helyzetben volt a család, amikor a 99 évesen elhunyt Catarina Orduña Pérez utolsó kívánságát próbálták teljesíteni. Az öröklázadó asszony ugyanis azt szerette volna, ha a sírkövén egy hatalmas pénisz díszeleg.

Egész életében próbált változtatni a mexikói paradigmán, melyben néhány dolog mindig rejtve marad, mert képtelenek vagyunk nyitott elmével gondolkodni róluk. Egész életében nagyon avantgárd volt, haladó gondolkodású

– jellemzi röviden, az egész életében tabukat feszegető Catarina Orduña Pérezt az unokája, Álvaro Mota Limón.

Pérez, vagy ahogy mindenki ismerte, Doña Cata a Mexikó keleti részén fekvő Veracruz tartomány egyik kisvárosában, Misantlaban élt. Mióta Limón az eszét tudja, a nagyannyja mindig vonzódott a stilizált péniszekhez, pontosabban ahhoz, amit szerinte szimbolizálnak – írja a Vice.

Mindig azt mondogatta, a szó mexikói értelmében mindannyian vergák vagyunk

– magyarázza az unoka.

A mexikói szlengben a verga kifejezés, attól függően, hogy hogyan ejtik, lehet durva sértés, de jelenthet elismerést is (ahogy például a magyar nyelvben a fasz és a fasza).

Doña Cata mindig büszkeséggel használta a szót, ha a családtagjairól beszélt. Amikor vergának nevezett valakit, teljességről, bátorságról, szenvedélyről, szeretetről és örömről beszélt.

Bár Doña Cata szegénységben nőtt fel, ezért nem járhatott iskolába, kemény munkájának köszönhetően városa egyik prominens tagjává vált. Politikusok keresték a társaságát az őt övező kultikus tisztelet miatt.

Ahogy Pérez idősödött, egyre többször emlegette, hogy ha meghal, egy hatalmas péniszt szeretne a sírjára. Az unoka azt mondja, a család először nem vette komolyan a kérést, de a nagyanyja a halála előtt meggyőzte őket, hogy a lehető legkomolyabban beszél. Azt mondta, azt szeretné, ha nem felejtenék el, és a pénisszel a sírján mindenkinek könnyedén eszébe jut majd, hogy miért is szerették őt annyira.

Amikor Doña Cata 2021. január 20-án meghalt, a családja úgy döntött, teljesítik az ultolsó kívánságát. Limón egy helyi mestert keresett meg, aki mindenféle dolgokat gyárt műanyagból a víztartályoktól kezdve a gyerekjátékokig. Isidro Lavoignet sokáig biztos volt benne, hogy Limón csak szórakozik vele. Az unokának többször is a mester lelkére kellett beszélnie, mire elhitte, hogy tényleg szeretne egy hatalmas, péniszalakú síremléket.

Az óriáspéniszen egy hónapon át dolgozott egy 12 fős csapat. Miután az emlékművet idén, július 23-án leleplezték, gyorsan turistalátványossággá vált, fotók és videók kezdtek terjedni róla a közösségi médiában.

Limón azt mondja, a síremlék fogadtatása vegyes, de a család felkészült erre, miközben a terv megvalósításán dolgoztak. Tízből hét ember pozitívan áll a szoborhoz, ha nem is mind azért, mert tetszik nekik, de azért mindenképpen, mert tisztelik Doña Cata emlékét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik