Élet-Stílus

Sáfrány Emese az ayahuasca-szeánszról: Anett nagyon rosszul van

Pál Anna / 24.hu
Pál Anna / 24.hu
A légtornász barátnőjére ruhák nélkül, törött csontokkal találtak rá, miután eltűnt a szertartás helyszínéről.

Több napja robbant ki a hír, miszerint egy Anett nevű valóságshow-szereplő komolyan megsérült, miután részt vett egy ayahuasca-szeánszon a siklósi erdőkben. A nő a szertartást követően eltűnt, később meztelenül, törött csontokkal találtak rá egy szőlőültetvényen.

Sáfrány Emese kedden maga erősítette meg, hogy ott volt a szeánszon, azt viszont tagadta, hogy ő szervezte volna az eseményt, emellett pedig azt is kijelentette, hogy a rendőrség által elkészített tesztje kimutatta: ő nem fogyasztott pszichotróp szereket.

Kapcsolódó

Sáfrány ma Borsnak beszélt részletesebben a történtekről. Beszámolója szerint ő és Anett nehéz időszakot éltek meg, ezért döntöttek úgy, hogy kipróbálják az ayahuasca-szertartást. Egy ismerősükkel egyeztettek, aki korábban szintén a szóban forgó helyen vett részt a szeánszon, majd miután informálódtak, a valóságshow-szereplővel együtt indultak el a szertartásra, amin csak ők ketten és egy sámán vett részt.

A légtornász azt mondta, neki nem voltak hallucinációi, csupán a gondolatai erősödtek fel, miután fogyasztott az ayahuasca-főzetből. Bár a terv az volt, hogy a szeánsz után külön sátorban alszanak majd, Anett-tel végül a szabad ég alatt pihentek le egymás mellett egy-egy matracon.

Már világos volt, amikor Anett felébresztett, hogy menjünk haza. Csak a cuccainkért mentem el, mire visszaértem, nem volt ott. Örökkévalóságnak tűnt az az idő, mire megtalálták. Kétségbe estem, minden megfordult a fejemben

– mondta a légtornász, aki a barátnője eltűnését követően rögtön értesítette a szertartás vezetőjét, akivel együtt indultak el a keresésére. Azt remélték, a nő csak a kocsijához ment, de nem találták ott. Értesítették a hozzátartozókat, majd hatóságokat is, mivel sehol sem akadtak a nyomára.

Anett-tel egyeztettem, ő is hozzájárult, hogy beszéljünk a történtekről, hogy tanulság legyen mások számára. Nem vagyunk drogosok, nem fogyasztottunk ilyen szereket. Csak meg akartunk tisztulni, mert mindketten nehéz időszakon vagyunk túl. Minden percben arra gondolok, mit tehettem volna, hogy ez ne történjen meg. Szeretnénk ebből a rémálomból felkelni

– magyarázta a lapnak.

Sáfrány időközben a Fókusz stábjának is mesélt arról, ami vele és a barátnőjével történt.

Az az érzés, amikor Anett nem volt meg, olyan volt, mint egy horrorfilm. Végig az járt a fejemben, hogy én láttam őt utoljára

– mondta könnyek között a légtornász, aki ismét hangsúlyozta, hogy nem bulizni mentek a szertartásra, csupán az életüket szerették volna rendbe hozni. Belátja, hogy talán nem a legmegfelelőbb módszert választották, de szerinte aki meg szeretné oldani a problémáit, az mindenre képes. Mostanra mindketten inkább visszacsinálnák a történteket.

Azóta szerencsére tudtam már vele többször beszélni, ami azért megnyugtató, de borzasztóan sajnálom. Nagyon rosszul van. Senkinek nem kívánom azt, ami vele történt

A légtornász az interjúban arra is kitért, hogy bár a párjával együtt sok támadást kapnak, Hornyák Ádám továbbra is jó anyának tartja. Ami pedig Anetett illeti, Sáfrány Emese szerint ha eljön a megfelelő idő, ő is elmondja majd a saját verzióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik