Élet-Stílus

Ez a férfiak legfontosabb szerve

Phytotec
Phytotec
A prosztata észrevétlenül látja el fő feladatát, az ondóváladék termelését. Akkor derül ki igazán, miért ez a férfiak legfontosabb szerve, ha begyullad, mert az nagyon kellemetlen és makacs panaszokat okozhat.

Amit a prosztatáról tudni kell

A prosztata kicsi, alig 20 gramm súlyú, gesztenye nagyságú szerv, amely a húgyhólyag alatt helyezkedik el és a húgycsövet öleli körül. A prosztata termeli a prosztataváladékot, amely elősegíti és serkenti a spermiumok mozgását, ezért fontos szerepe van a megtermékenyítésben. A születéskor a prosztata még csak borsószem nagyságú, majd folyamatosan növekszik, és 25 éves korban éri el végső méretét. A férfiak többsége nem is tudja, hol helyezkedik el pontosan a prosztatája, ám ha ez a létfontosságú szerv begyullad, gazdája jó eséllyel rá fog jönni, hol is „lakik” a bajok forrása. A prosztatagyulladás tapasztalható jelei nagyon kellemetlenek, és rányomják a bélyeget a mindennapi életre. A 30-50 éves férfiak 15-25 százalékát érinti a prosztata gyulladásos megbetegedése, sajnos ez az 50 év alatti férfiak leggyakoribb urológiai kórképe.

A prosztatagyulladás kellemetlen tünetei

Azt hinnénk, hogy a prosztatagondok főképp csak idős férfiakat érintenek, azonban a prosztatagyulladás sokkal inkább a fiatalabb, 30-as, 40-es, 50-es korosztály betegsége. Ha akut formában jelentkezik, akkor a tünetek intenzívebbek, a beteg állapota pedig hirtelen romlik. A prosztatagyulladás krónikus formája esetén az életminőséget jelentősen romboló tünetek idővel egyre kellemetlenebbé válhatnak. Jellemző a nehéz és fájdalmas vizelés, valamint az erősödő fájdalom a derék-, illetve a medencetájon. Jelentkezhetnek szexuális zavarok, a „csúcson” átélt erős fájdalom miatt pedig idővel merevedési probléma is kialakulhat. A prosztatagyulladás kezelése sokszor az orvosoknak is feladja a leckét, mert a tünetei szerteágazóak, illetve nem mindig sikerül gyorsan rátalálni a baj megfelelő ellenszerére. A szerencsésebbeknél az első kezelés hatására elmúlik a betegség. Aki nem veszi komolyan a tüneteket és szépen lassan hozzászokik a folyamatos, tompa fájdalomhoz, később komoly következményekkel szembesülhet.

A hosszan elhúzódó és időről időre fellángoló prosztatagyulladás hátterében sok tényező állhat. Még ha baktérium okozta is az első tüneteket, később kialakulhat egyfajta ördögi kör, amely mindig ugyanoda juttatja vissza a pácienst. Gondokat okozhat a helytelen táplálkozás és életmód csakúgy, mint a túlzott stressz hatására kialakuló lelki problémák.

Segíthet a gyógynövénytartalmú kúp

A prosztatagyulladás tüneteinek csökkentésére, valamint az életmód javítására kombinációs terápiában a szakorvos antibiotikumot, nem szteroid gyulladáscsökkentőt, valamint alfa-blokkolót is felírhat.

A terápia kiegészíthető gyógynövénytartalmú készítménnyel is: a Proxelan kúp közvetlenül a panaszok forrásánál fejti ki a hatását, és klinikailag igazoltan csökkenti a fájdalomérzetet. Recept nélkül kapható a patikákban, és a 30 darabos kiszerelése egy hónapra elegendő. Ápoló hialuronsavat és gyógynövényeket tartalmaz, ezért a szexuális aktivitást nem befolyásolja negatívan. A kúpot a tünetek csökkentésére folyamatosan érdemes használni. Nem tartalmaz olyan szintetikus összetevőket, amelyek miatt az alkalmazásának az időtartamát korlátozni kellene.

 

 

Phytotec

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik