Élet-Stílus

Eat the Rich! – Jégkrém azoknak, akik leharapnák Mark Zuckerberg vagy Elon Musk fejét

Instagram/@whatisnewyork
Instagram/@whatisnewyork
A 10 dollárért árusított hűsítőket pillanatok alatt elkapkodták.

Egy brooklyni művészkollektíva milliárdosokat formázó jégkrémeket kezdett árusítani, a 10 dollárért (most éppen kb. 4070 forint) kínált hűsítők között ott volt a Tesla-vezért, Elon Muskot vagy az Amazon alapítóját, Jeff Bezost formázó darab is – közölte a CBS.

A jégkrémen az „Eat the Rich” felirat szerepelt, amellyel az alkotók az anyagi egyenlőtlenségekre akarják felhívni a figyelmet.

Az „Eat the rich” szó szerint fordításban azt jelenti, hogy „Egyél gazdagot!”, az antikapitalista szlogent  a gazdagokkal vagy a hatalommal szembeni kiállásra szokták használni. A mondat Jean-Jacques Rousseau-tól származik, a svájci filozófus, író azt mondta, hogy “amikor a népnek nem lesz többé mit ennie, megeszik a gazdagokat.”

Az MSCHF termékét autókból árulták New Yorkban, Santa Monicában és a Kaliforniában, kedden viszont már minden jégkrémet eladtak.

A finomságokat azért terveztük, hogy párbeszédet indítsanak el

– mondta Daniel Greenberg, az MSCHF egyik igazgatója. Annak ellenére, hogy a jégkrémek jól fogytak, nem terveznek többet készíteni belőlük.

Muskon és Bezoson kívül egyébként Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook) és Jack Ma (Alibaba) formájú jégkrémeket is kínáltak.

A TMZ riportja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik