Élet-Stílus

Magyarázkodik a brit oktatási miniszter, miután középső ujját mutatta a tömegnek

Napok óta forrong a brit politikai élet, miután a múlt héten Boris Johnson körül végleg elfogyott a levegő és lemondott miniszterelnöki tisztségéről – bár hivatali teendőit ellátja, ameddig meg nem választják az utódját.

Johnson múlt csütörtökön a Downing Streeten mondott beszédében jelentette be lemondását, az eseményen természetesen kabinetjének jelentős része képviseltette magát, köztük Andrea Jenkyns oktatási miniszter is. Az ő személye körül alakult ki kisebb botrány az elmúlt napokban, mivel az eseményről távozóban Jenkyns bemutatott a tüntető tömegnek.

A politikus tettét nem hagyták szó nélkül sem az emberek, sem a sajtó, ő pedig napokkal a történtek után kiállt a nyilvánosság elé és elmondta saját álláspontját.

A Ladbible beszámolója szerint Jenkyns azt mondta, nem elég, hogy az elmúlt időszakban rengeteg bántó, fenyegető üzenetet kapott, az utóbbi hetekben már halálos fenyegetések is érték, egyszerűen elszakadt nála a cérna.

Miért kellene bárkinek is elviselnie ezt a bánásmódot? Higgadtabbnak kellett volna lenni, de én is csak ember vagyok

– írta hivatalos közleményében.

Jenkynst az eset után többen védelmükbe vették, kollégái közül azonban többen nem tudtak elmenni szó nélkül a történtek mellett. A Munkáspárt politikusa, Bridget Phillipson például azt mondta, senki nem várhatja el a miniszterektől, hogy tökéletesek legyenek, de az azért nem lenne nagy kérés, hogy tisztelettel bánjanak a tömeggel. Az alsóház vezetője, Mark Spencer szintén azt emelte ki, hogy Jenkynsnek türtőztetnie kellett volna magát, ezzel együtt nem érzi, hogy állást kellene foglalnia abban, hogy a miniszter maradjon-e a posztján.

A kommentelői réteg ugyanakkor nagyrészt azt emelte ki, hogy ezek után rendkívül kellemetlen lesz, ha Jenkyns oktatási miniszterként a jó modorról kezd majd el beszélni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik