Élet-Stílus

Bíróság kötelezte a Facebookot, hogy aktiválja újra a brazil Keanu Reeves profilját

Adam Wolffbrandt / Bloomberg via Getty Images / marcosjeeves / Instagram
Adam Wolffbrandt / Bloomberg via Getty Images / marcosjeeves / Instagram
És még egy jelképes kártérítést is fizetnie kell a techóriásnak a Marcos Jeevest ért károkat kompenzálandó.

Marcos Jeeves láttán nehéz lenne azt mondani, hogy nem egy hiba a Mátrixban, ugyanis kiköpött Keanu Reeves. A köztük lévő hasonlóság annyira becsapós, hogy a Facebook adminisztrátorai fel is függesztették a Facebook-oldalát, ahol a 17 éve Keanu imitátorként dolgozó férfi nemcsak hirdeti magát, hanem a szolgáltatásait is értékesíti.

Az élő bulikellékként rendezvényeken haknizó Jeeves azonban nem akarta annyiban hagyni a dolgot, és a Facebook-oldala két évvel ezelőtti deaktiválása után az őt ért diszkrimináció miatt a Rio de Janeiro-i bírósághoz fordult, ahol végül idén június 29-én neki adtak igazat,

a Facebookot  pedig arra kötelezték, hogy öt napon belül aktiválja újra a fiókját, és fizessen a férfinak 5000 brazil reált kártérítésként, ami mai árfolyamon 373 ezer forintnak felel meg.Sőt, ha a techóriás nem hajtotta volna végre a bírósági döntést a kiszabott határidőig, akkor naponta további 200 reál, azaz nagyjából 15 ezer forintnyi extra kártérítés járt volna a brazil Keanu Reeves imitátornak a LADbible beszámolója szerint.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marcos Jeeves (@marcosjeeves) által megosztott bejegyzés

Kis győzelem, de ez is valami. Bár a kártérítés jelképes összege miatt nem lehet felhőtlen Marcos Jeeves öröme, legalább a Facebook-oldalát visszakapta.

Kétévnyi harc volt. Amint felismertek hasonmásként, a Facebook kevesebb mint három hónap alatt eltávolította a profilomat

– idézte fel Jeeves, hogyan indult az egész, majd hozzátette, hogy találkozott olyan hamis Facebook-oldalakkal is, melyek nem Keanu Reevest, hanem őt imitálták, és lehúzták a sztár hiszékeny lakóit, ráadásul ezeket az oldalakat az ő fiókjával ellentétben hagyta működni a közösségi oldal.

Jeeves azt állítja, hogy anyagilag igen megterhelő volt számára az elmúlt két év, mert a Facebook-oldala deaktiválása előtt ezen a felületen intézte a munkájával kapcsolatos ügyeket, így a szolgáltatásait megrendelni is itt lehetett, szóval a deaktiváláskor a kontaktjai is elvesztek.

Azt, hogy milyen hatással lehetett  Marcos Jeeves életére, hogy évekig nem fért hozzá a Facebook-profiljához, az is remekül érzékelteti, hogy a nemrég újraindított Facebook-oldalán jelenleg 200 követője van, míg az Instagramján, amit a Facebook-oldalával ellentétben nem deaktiváltak, 170 ezer. A YouTube-on pedig közel 270 ezer feliratkozóval rendelkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik