Élet-Stílus

Kajdi Csaba az Átrium bezárásáról: Tóth Gabi lesz a kultúránk? Én Pintér Bélát, Alföldi Robit akarok!

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Kemény szavak.

Múlt héten derült ki, hogy rossz helyzetbe került az Átrium Színház, ugyanis állami támogatások hiányában a bezárás fenyegeti működésüket. Sokan felajánlásokat tettek, több millió forint összegyűlt már.

Kapcsolódó
17 millió forint gyűlt össze eddig az Átrium számára, Vidnyánszky Attilának is köszönetet mondtak
A Nemzeti Színház igazgatója mellett Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárnak is megköszönték „a pusztító és romboló szándékot”.

Kajdi Csaba nem hagyta szó nélkül az ügyet Instagram-oldalán, ezt a Blikk szemlézte elsőként. Kajdi arról beszélt, a színház „nem kapott egy fillér támogatást sem”, szerinte „Alföldi Robi és az Őrült nők ketrece című darab biztos kihúzták a gyufát”.

Mint ahogy a Pintér Béla Társulat is! Az a lényeg: minden, ami egy picit megmozgat, egy picit elgondolkodtat, azt eltöröljük a föld színéről. Egyetlen egy dolog van, amit tehetünk, semmi más. Ha igényünk van még a kultúrára, el akarunk menni, és nem félünk elmenni olyan színházakba, amiknek a hatalom azt mondta, hogy taka, akkor társadalmi összefogással nekünk kell fönntartani, támogatni

– tolmácsolta követőinek. Videóját pedig úgy zárta:

Tóth Gabi lesz a kultúránk? Atyavilág, hova jutunk? Én Pintér Bélát akarok meg Alföldi Robit! Azt, hogy pezsegjen, és sziporkázzon a kultúra!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik