Élet-Stílus

Esztergályos Cecília a vízhiányról: Ennél sokkal rosszabb dolgot is láttam már a világban

RTL KLUB
RTL KLUB
Noha náluk sincs víz kedd óta.

Több Pest megyei településen felütötte fejét a vízhiány: Solymáron már komoly mértékű a gond, vízszállító teherautókkal igyekeznek segíteni, pénteken rendeződhet leghamarabb az ellátásbeli gond.

Kapcsolódó
„Kisebb-nagyobb vízhiány mindig volt, de ez már vállalhatatlan”
Solymár egyes részein napok óta nincs víz, teherautókkal próbálnak segíteni ezen. Pilisborosjenő polgármestere szerint meg kell állítani a féktelen belterületbevonást és beépítési stopot kellene hirdetni.

Esztergályos Cecília és férje, Fonyódi Péter szintén Solymáron élnek, a Blikk őket faggatta, hogyan érzik meg a vízhiányt.

Az uram kimegy két kannával, majd hozza a vizet haza. Kell venni ballonokat. Hirtelen jött ez, nem számítottunk rá, én Szlovákiában játszottam, amikor az uram értesített róla, hogy nincs víz. Először úgy tudtuk, hogy kedd éjszaka ismét lesz, de egy csepp sem jött a csapból. Este lesz két napja annak, hogy folyóvíz nélkül élünk, és ki tudja, meddig áll fenn még ez a helyzet.

A színésznő úgy fogalmazott, „ennél sokkal rosszabb dolgot is látott már a világban”, ez igazán a sokgyermekes családoknak kellemetlen, valamint az időseknek: „Azt a fontos, hogy béke legyen és egészség, a többit pedig meg lehet oldani. Nem kétségbeesni kell, hanem feltalálni magunkat. Egy ronggyal bevizezzük magunkat, és úgy mosakszunk”.

Hozzátette:

A polgármester úr (Szente Kálmán – a szerk.) arra kér mindenkit, hogy ne most töltse fel a medencét, és ne most locsoljon. Semmi probléma nem lett volna, ha szólnak, hogy fogy a víz a tartályból. A lakosságot kérem, csak annyit használjunk becsülettel, amennyire valóban szükségünk van, hogy másnak is jusson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik