Élet-Stílus

Linczényi Márkó az otthonszülésről: Úgy nézett ki a lakás, mint Az ördögűző

Utána három napig takarított.

Az apaság volt az Istenest legújabb adásának témája. Istenes Bence meghívott vendégei ezennel Hajós András, Rácz Jenő és Linczényi Márkó, az Antilope Kid énekese voltak. Utóbbinak egy kétéves kislánya van, aki a zenész és felesége otthonában jött a világra annak idején.

Otthon született a gyerek, tehát ott voltam végig. Ennek rendkívül szigorú feltételei vannak. Meg van határozva, hogy hány percen belül kell lennie kórháznak, kell a terhességgondozás során egy orvos, ő ugyanúgy ott van, minden papírnak, minden értéknek stimmelnie kell. Ott van két dúla, folyamatos kapcsolatban vagy. Van egy foglalásod a közeli kórházban, ahol téged várnak, hogyha bármi komplikáció van, akkor tizenvalahány percen belül ott vagy. Ez egyébként pontosan ugyanannyi idő, mintha az egyik osztályról áttolnak a másikra

– mondta, hozzátéve: ezek ugyanazok a feltételek, amik egy magánkórházi szülésnél is fennállnak.

Nem ez volt az eredeti tervük, habár Linczényi korábban már eljátszott a gondolattal. Végül az anya hozta meg a végső döntést, amiben közrejátszott, hogy a Covid-járvány közepén az apa nem lehetett volna bent a kórházi szülőszobán.

Olyan fontos volt nekünk, hogy közösen éljük meg ezt a pillanatot, hogy végül átálltunk az otthonszülésre, amitől persze én rettegtem a legjobban.

Linczényi felidézte magát a szülést is, ami szerinte teljesen Benny Hill-szerűen zajlott.

A véres slagot a végén leejtettem, az egész ház tiszta vér lett. Úgy nézett ki a lakás utána, mint Az ördögűző. Utána három napig takarítottam, mint Ágnes asszony

– fogalmazott.

Rácz Jenő a műsorban arról beszélt, hálás azért, hogy őt gyerekkorában jutalmazták egy-két pofonnal.

Kapcsolódó
Rácz Jenő: Régen a gyerek nem gondolkodott azon, hogy megyek a gyámhatósághoz, mert anyám rácsapott a seggemre
Szerinte nem jó az a píszí nevelésforma, hogy a gyerek mindent megtehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik