Élet-Stílus

Halsey az abortusztörvényt bírálta legutóbb koncertjén, a közönségből többen hazamentek ezt hallva

Kevin Mazur / Getty Images for HH
Kevin Mazur / Getty Images for HH

Az Egyesült Államokban nemrég eltörölték az abortuszhoz való alkotmányos jogot. Ez azt jelenti, hogy az USA 50 államának nagyjából felében ezután illegális lehet a művi terhességmegszakítás, sőt, egy tucatnyi államban már most is van erre vonatkozó jogszabály, amely azonnal hatályba lép, ha a Roe vs. Wade-del kapcsolatos korábbi ítéletet eltörlik.

Kapcsolódó
Mind együtt vagyunk ebben, a harc pedig csak most kezdődik – így reagáltak a hírességek az abortuszdöntésre
Amíg egyes republikánus politikusok kitörő örömmel fogadták, hogy az amerikai Legfelsőbb Bíróság alkotmányellenesnek minősítette az abortuszhoz való jogot, addig több nemzetközi híresség is aggodalommal tekint a döntés következményeire.

Az énekesnő Halsey a napokban Arizonában koncertezett, és a fellépés egy pontján szenvedélyes beszédet intézett a közönséghez, írja a PageSix. Halsey elítélte az amerikai Legfelsőbb Bíróság döntését, és megjegyezte, megszakad a szíve azokért, akiknek szükségük lenne erre az egészségügyi ellátásra.

Néhány embernek akikre most nézek, egy napon talán abortuszra lesz szüksége, és joguk van ahhoz, hogy ellássák őket. Meg kell ígérnetek nekem, hogy azon fogtok dolgozni, hogy a tőletek balra és jobbra ülő személynek élete hátralévő részében meglegyen ez a joga. Ha ez nem tetszik, menj csak haza. De ha nem tetszik, nem tudom, minek jöttél egyáltalán Halsey-koncertre.

A lap kiemeli, többen otthagyták a koncertet, ennek pedig hangot is adtak később a Twitteren: mint azt számos felhasználó írta, produkcióért mentek a koncertre, nem társadalmi ügyek kibeszéléséért.

Halsey a koncerten elmondta: neki is volt korábban abortusza, ami megmentette az életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik