Élet-Stílus

Közel másfélmilliós békasereget nevelt a kertjében egy férfi

Súlyos károkat okozhat lakóhelye környezetének az a férfi, aki addig mentett meg békaivadékokat környékbeli, kiszáradó tavakból, amíg közel másfél millió egyed gyűlt össze a hátsó kertjében.

Alig száz nap kellett hozzá, hogy békák lepjék el egy jószándékú, de meggondolatlan férfi kertjét. A Thinfrog nevű TikTok-csatorna működtetőjének fogalma sincs, hogy mit tehetne – írja a Metro című brit bulvárlap.

A fiatal férfi a videóiban elmeséli, hogy túrázás közben, egy kiszáradó tóban fedezett fel egy csomó békapetét, melyeket nem volt szíve sorsukra hagyni, Egy vödörbe gyűjtötte, majd kis kerti tavába dobta őket. Alig három hónappal később kis békaivadékok lepik el a kertjét és víz még hemzseg az ebihalaktól. A férfi azt mondja, ahogy ő nevezi, a békahadserege 1,4 millió egyedet számlál.

@thinfrog

they are 100 day old today🐸

♬ RAVE - Dxrk ダーク

A férfi, akinek félmillióval több TikTokos követője van, mint békája egy azóta törölt videóban azt mondta, egy szomszédja már elköltözött, mert egy csomó béka átszabadult az ő kertjébe. Egy szakértő szerint nem csak az ilyenek miatt rossz ötlet békákat nevelni a hátsókertben.

A békák, melyek a természetben nem fejlődtek volna ki a petékből, rengeteg rovart fognak megenni, melyek fontos szerepet játszanak a beporzásban és más élőlények, például madarak táplálékául szolgálhattak volna. A környék táplálkozási lánca összeomolhat, ami nagyobb testű állatok, rágcsálók, sünök és rókák tömeges elhullását okozhatja, ez pedig végül az emberre is veszélyes járványok kialakulásához vezethet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik