Élet-Stílus

Viharba került II. Erzsébet királynő magángépe

Ben Stansall - WPA Pool / Getty Images
Ben Stansall - WPA Pool / Getty Images
A pilóta negyed óráig körözött Észak-London felett, mire másodjára is meg merte kísérelni a leszállást.

II. Erzsébet királynő az elmúlt napokban Balmoralban pihent, tegnap tért vissza Londonba, hogy felkészülhessen a holnap kezdődő platina jubileumi ünnepségekre. A brit uralkodó érkezése azonban nem volt zökkenőmentes, a gépe viharba keveredett.

Kapcsolódó
Harry herceg és Meghan Markle várhatóan visszatérnek az Egyesült Királyságba, hogy a királynőt ünnepeljék
A londoni Szent Pál-székesegyházban csatlakoznak az ünneplő rokonokhoz.

A királynő az aberdeeni repülőtérről utazott Londonba, tegnap délután egy körül szállt fel a 13 személyes magángépe, a Sun szerint már ekkor is szakadt az eső a térségben.

A helyzet később sem javult, a pilótának másodpercekkel a leszállás előtt kellett újra a magasba emelkednie, az éghajlati körülmények miatt ugyanis túl kockázatos lett volna letennie a gépet. 15 percen át volt kénytelen körözni Észak-London felett, mire a vihar lecsillapodott annyira, hogy végül biztonságban le tudott szállni II. Erzsébettel a fedélzeten.

A lapnak a Buckingham-palota is megerősítette, hogy a pilótának kezdetben meg kellett szakítania a landolást, aggódott ugyanis, hogy a villámcsapások kárt tesznek a légi járműben, veszélybe sodorva ezzel az utasokat, köztük a brit királynőt is. II. Erzsébet a Sun cikke szerint nyugodtnak tűnt, miután az egyik kutyájával együtt átszállt egy terepjáróba, ami a windsori kastélyba vitte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik