Élet-Stílus

Matthew McConaughey a texasi iskolai lövöldözésről: Ez egy járvány, amit még megfékezhetünk

Brendon Thorne / Getty Images for Wild Turkey
Brendon Thorne / Getty Images for Wild Turkey
A fegyverbirtoklásról írt.

A texasi Uvalde városában iskolai lövöldözés történt, amelynek halálos áldozatai voltak: 19 gyerek és 2 felnőtt halt meg. A feltételezett lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, szintén meghalt.

Kapcsolódó
Legalább 19 kisgyerek és 2 felnőtt halt meg a texasi iskolai lövöldözésben
A lövöldöző, a 18 éves Salvador Ramos szintén meghalt.

Matthew McConaughey is reagált az esetre, két okból: egyrészt Uvalde városában született, másrészt a színész fontolgatta korábban, hogy elindul Texas kormányzói székéért, ezért felelősnek érzi magát, hogy megszólaljon ezekben az ügyekben. Instagram-oldalán írta a következőket:

Az igazi felhívás most az, hogy minden amerikai hosszan és mélyen nézzen a tükörbe, megkérdezve magától, mit értékelünk igazán? Hogyan lehet ezt a problémát orvosolni. Milyen áldozatot hozhatunk egyénileg, hogy holnap egészségesebb, biztonságos nemzetet teremtsünk? Nincs többé kifogáskeresés, ezek a tragikus esetek nem fogadhatók el status quo-ként. Amerikaiként, texasiként, anyaként, apaként itt az idő, hogy újraértékeljük és újratárgyaljuk szükségleteinket a szükségletekhez képest

– utalt a fegyverbirtoklással kapcsolatos jogok újraértelmezésére. A színész szerint közös nevezőre kell jutni az ügyben, ugyanis már a gyerekeiket fenyegeti ez a probléma.

Ez egy olyan járvány, amit megfékezhetünk. Bárhol állsz ebben a kérdésben, cselekedni kell, hogy egy szülő se tapasztalhassa meg, milyen átélni egy ilyen esetet.

A színész 2018-ban már beszélt a fegyvertartás reformjáról: mint akkor mondta, sok barátja van, aki imádja a fegyvereket, ő is sok vadászaton részt vett gyerekkorában. Ugyanakkor őt például megtanították arra, hogyan lehet helyesen birtokolni egy fegyvert: „Valami változásnak történnie kell. Kompromisszumokat kell találni.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik