Élet-Stílus

Polgár Tünde: Az ivást valahogy jobban megbocsátjuk a férfinak

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

Polgár Tünde néhány nappal ezelőtt arról beszélt, hogy édesanyja alkoholizmusa megkeserítette a gyerekkorát, többek között anyja és apja viszonya miatt sem akart soha megházasodni. A téma miatt hívták be a Mokka stúdiójába hétfő délelőtt, ahol újfent gyerekkorát elevenítette fel.

Pontosan azért beszélek erről, mert nem az én családom volt az egyetlen, aki ilyen problémával küzd. Az, hogy ha egy nő iszik, azt még jobban titkolja a család. Mert egy férfinak ezt valahogy jobban megbocsátjuk. A megcsalást is mindig a férfiaknak nyilvánítjuk. A nő, az anya a család összetartó ereje, valahogy hozzá nem illik ez a szerep. Pedig nagyon sok nő, akár a szülés utáni depressziótól az alkoholba menekül. Ezt kell a családnak időben a felszínre hozni. Szembe kell tudni nézni ezzel. Sokan életük végéig titkolják ezt a problémát.

Polgár Tünde szerint rossz kommunikáció az, mikor arról beszélünk, a szülők mintáit hordozzák magukban a gyerekek, mert ezáltal elültetik a gondolat csíráját a fejükben egy-egy rossz szokásról, mint az ő családjuk esetében az alkohollal kapcsolatosan.

A feldolgozás folyamatáról úgy beszélt, teljesen soha nem lehet elengedni ezt a lelki problémát, ami rányomta a bélyegét a gyerekkorára. Ő például az anyjával sosem tudta normalizálni a viszonyát, nem volt lehetőségük arra, hogy megbeszéljék ezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik