Élet-Stílus

Az árak emelkedése miatt különböző csoportoknak kedvezményeket vezetnek be áruházak

Tolga Akmen / AFP
Tolga Akmen / AFP
A brit válasz a megemelkedett árakra.

Az Asda szupermarketláncnál úgy döntöttek, hogy a kulcságazatokban dolgozóknak segítenek azzal, hogy kedvezményesen juthatnak hozzá termékeikhez. Ebbe a csoportba tartoznak az egészségügyben, a szociális ellátásban és a fegyveres erőknél dolgozók, nekik Nagy-Britannia minden Asda üzletében 10 százalék engedményt adnak az ételekre, italokra, háztartási cikkekre, játékokra, ajándékokra, optikai termékeikre és egyes ruházati termékeikre is.

A családi költségvetésre jelenleg óriási nyomás nehezedik. A Jövedelemkövetőnk szerint márciusban heti 16 fonttal csökkent a háztartások jövedelme, és még tovább eshet

– mondta a Mirror beszámolója szerint Hayley Tatum, az Asda személyzeti és vállalati ügyekért felelős igazgatója. 16 font az most úgy 7200 forint.

Vállalásukat azután jelentették be, hogy egy másik lánc, az Iceland a 60 év feletti vásárlóiknak jelentettek be árengedményt. Itt minden termékre érvényes a 10 százalékos kedvezmény.

A láncok bejelentései azután érkeztek, hogy szerdán bejelentették, Nagy-Britannia inflációja 9 százalékon áll. Magyarországon jelenleg hasonló mértékű ez az adat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik