Élet-Stílus

Elon Musk szívesen találkozna a kínai hasonmásával

PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP ; mayilong0 / TikTok
PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP ; mayilong0 / TikTok
Mondjuk, azért benne is felmerült, hogy a tavaly év végén feltűnt fiatalember csak depfake technológiával manipulált felvételeken létezik.

Elon Musk azt állítja, hogy nagyon szívesen találkozna azzal a Hopej tartományban élő, Jilong Ma nevű fiatal kínai férfival, aki tavaly év tűnt fel az interneten, és mindenki csak „kínai Elon Muskként” emlegeti.

A Business Insider azt írja, hogy a világ leggazdagabb embere egy twitterező azon felvetésére reagált így, hogy szerinte a hasonmás „csali” lehet, aki valami egészen nagy felfedezéshez is vezethet.

Szeretnék találkozni ezzel a fickóval (ha valódi). Nehéz megmondani a mai deepfake-ekkel

– posztolta a milliárdos.

A vele feltűnő hasonlóságot mutató Ma először a TikTok kínai változatán, a Douyin-on vált ismertté, miután elterjedt róla egy videó, amelyen egy Tesla mellett pózol. A videó már akkor eljutott Muskhoz, sőt, egyenesen arra késztette a Tesla és a SpaceX vezérigazgatóját, hogy egy bejegyzésében megjegyezze: elképzelhetőnek tartja, hogy „részben kínai” származású.

Kísértetiesen hasonlít Elon Muskra ez a kínai férfi
Sokan kételkednek, hogy a férfi valóban így néz ki, szerintük egy deepfake videóról van szó.

A fiatal férfinek ma már egy TikTok-fiókja is van 235 ezer követővel, ahol a posztok többségében egy Tesla mellett pózol, és „kínai Elon Muskként” vagy egyszerűen csak Elong Musk néven hivatkozik magára.

@mayilong0 This is a free bird. I like him and I'm going to go to him right now. Because Elon Musk is my brother#elonmusk #tesla #twitter ♬ dance(256762) - TimTaj

Ma az aktualitásokat is figyelemmel kíséri és reagál is rájuk: miután Elon Musk megvásárolta a Twittert, az egyik videójában a közösségi oldal csiripelő madarat ábrázoló logójával a kezében azt mondja vállaltan rossz angolsággal, hogy az az ő madara. Amikor pedig felmerült, hogy találkozhatna Muskkal, akkor az alábbi bejegyzést osztotta meg Kína legnépszerűbb közösségi oldalán, a Weibón:

Itt vagyok. Nagyon szeretnék veled is találkozni! Szeretlek, te vagy a hősöm.

Elon Musk megvásárolta a Twittert
44 milliárd dollár körüli összeget fizetett érte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik