Élet-Stílus

Károly herceg rendhagyó parlamenti beszéde

Dan Kitwood / Getty Images
Dan Kitwood / Getty Images
Majdnem fél órán át tartott a beszéd.

Idén először fordult elő, hogy II. Erzsébet uralkodása alatt helyettesíteni kellett a Parlament megnyitóján, ahol szokás szerint minden évben beszédet mond. Most az egészségi állapota miatt volt arra szükség, hogy lemondja az eseményt és helyette fia, Károly herceg jelent meg a Westminsterben, hogy elmondja a legfontosabb dolgokat az év kapcsán.

Kapcsolódó
II. Erzsébet helyett idén Károly herceg tartja a trónbeszédet
Hagyományosan a Parlament nyitónapján mond beszédet.

A beszédében szóba került az edukáció, a herceg szerint a kormány célja, hogy az oktatási reformok minden gyerekből segítsenek előhozni a bennük rejlő potenciált, valamint, hogy emeljenek az iskolák minőségén és a magasabb szintű edukáción. Azt s fontosnak találta elmondani, hogy a mentális egészségre is nagyobb hangsúlyt fektetnek a jövőben.

A brexittel kapcsolatban kifejtette, továbbra is igyekszenek előteremteni minél több lehetőséget a gazdaság növekedésére, ahogy a herceg azt is elmondta, a cégekkel kapcsolatos szabályozások is reformot kapnak majd, valamilyen formában.

Erzsébet királynő platina jubileumi partijának említésével zárta a közel fél órás beszédét, melyben elmondta, nagyon várja már az ünnepséget, ami a királynő uralkodásának hetvenedik évfordulóját tartja számon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik