Szórakozás

Sem Harry hercegék, sem pedig András herceg nem integetnek majd a királyi család mellett II. Erzsébet platina jubileumának megnyitóján

Karwai Tang / WireImage / Getty Images
Karwai Tang / WireImage / Getty Images
Csak a királyi család azon tagjai állhatnak fel a balkonra, akik jelenleg hivatalos közfeladatokat látnak el a királynő nevében.

Június 2-án veszi kezdetét II. Erzsébet platina jubileumának ünnepsége. Az immár 70. éve uralkodó királynő mellett azonban nem mindenki kap helyet a Buckingham-palota balkonján a királyi család tagjai közül.

A BBC információi szerint őfelsége úgy döntött, hogy csak azok a családtagok integethetnek az erkélyen, akik jelenleg hivatalos közfeladatokat látnak el a királynő nevében. Ebbe a körbe már nem tartoznak bele az uralkodói tevékenységüktől önként visszalépett Harry herceg és Meghan Markle, a gyerekeik valamint András herceg sem, akit a botrányai miatt fosztottak meg címeitől.

Kapcsolódó
Megfosztották András herceget királyi és katonai címeitől
Már nem illeti meg az „királyi fenség" megszólítás, és nem tarthat igényt katonai titulusaira sem.

Úgy tudni, hogy a nyáron kezdődő eseményeken a 96 éves királynő is tervezi a részvételét, de hogy valóban feltűnik-e majd az ünnepségeken, azt nem sokkal a rendezvénysorozat kezdete előtt, vagy talán csak az említett napokon teszik közzé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik