Élet-Stílus

Orvosok kérik: ne ecettel vagy fokhagymával kezeljük a nemi betegségeket

YouTube
YouTube
Óvakodjunk a YouTube-on terjedő házi praktikáktól.

A YouTube-on több olyan videó is megtalálható, amely kamu módszereket javasol nemi betegségek kezelésére – ráadásul a filmekből a közösségi oldal és a feltöltő is profitál.

A Daily Mail által említett felvételeken olyan állítások hangzanak el, mint például:

  • napi három gerezd fokhagyma gyógyítja a szexuális kapcsolattal terjedő fertőzéseket,
  • naponta tíz percet érdemes egy almaecet-szódabikarbóna-teafaolaj keverékkel megspékelt fürdőt venni,
  • a nemi úton terjedő gombás fertőzés megszüntetése érdekében tisztítsuk meg fokhagymával átitatott vattapamacsokkal az intim testrészeinket,
  • a nemi szerv ecettel és meleg vízzel történő mosása fertőtleníti a testet, „amíg a betegség meg nem gyógyul”.

A lap által megkérdezett szakértő – dr. Rick Viney londoni urológus – óva int a videókban elhangzó „gyógymódok” alkalmazásától: azt mondja, súlyos fertőzésekről van szó (a filmeken többi közt a HIV vírust, a trippert és a szifiliszt említik), amelyek mindenképp orvosi beavatkozást igényelnek, és nagyon komoly következményei lehetnek, ha valaki kizárólag házilag próbálja magát meggyógyítani.

Az említett két – egyértelműen a közösségi oldal irányelveit sértő – videó egyenként kétszázezres nézettségnél jár, és mivel hirdetések futnak rajtuk, így a portál és a feltöltő is pénzhez jut a káros információkat terjesztő videó megtekintései után.

A Daily Mail nemrég arról számolt be, hogy a YouTube-on olyan videókon is futnak hirdetések, amelyekben elhangzik, hogy gonorrhoeával fertőzött férfiak váladékát tartalmazó tablettákat adnak ADHD-s gyerekeknek.

 

 

Kapcsolódó
Vaginába fokhagymát dugni – borzasztó ötlet
Nem jó a hüvelygomba ellen, viszont nagyon durva fertőzéseket okozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik