Élet-Stílus

Fokhagymás őrültség terjed az interneten, az orvosok kérik, ne próbáljuk ki

Azt is hihetnénk, működik, de csak veszélyes lehet.

Egy hete került fel, mára már több mint 4,4 millióan látták, és kapott félmilliót is meghaladó kedvelést az a Tiktok-videó, amin Rozaline Katherine és két gerezd fokhagyma látható.

A 29 éves nő a videó elején azt írja, azt látta egy másik felhasználónál, hogy ha az orrunkba fokhagymát rakunk, az kitakarítja az orrmelléküregünket. Elméletben 10-15 percig kell otthagyni, majd elkezd „tisztulni”, folyni az orr. (Figyelem, nem a leggusztusosabb videó következik!)

@rozalinekatherine

i’m shook lol ##tiktoktaughtme ##thankyoutiktok ##tiktokhacks

♬ Coffee Music - Cafe Music BGM channel

Nem ő az egyetlen, aki kipróbálta, daniaudas nevű felhasználó például kevésbé járt jól, ő kellemetlen égő érzést tapasztalt.

A Shape orvosokat kérdezett meg arról, mit szólnak az új őrülethez. A fül-orr-gégész Neil Bhattacharyya arra figyelmeztet, hogy kellemetlen következményei, így például kontakt bőrgyulladás alakulhat ki a fokhagymázástól, pontosabban a növényben levő olajoktól, vegyületektől.

Az orvos szerint, akik hisznek a módszerben, azért tehetik, mert a megkönnyebbülés „hamis érzetét” érezhetik. Úgy tűnhet, hogy működik, de valójában az csak a testünk reakciója az erős szagra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik