Élet-Stílus

19 millió forintnyi arannyal a végbelében kapcsoltak le egy csempészt egy indiai reptéren

Aranyér helyett valami sokkal értékesebbet találtak a vámosok a furcsán viselkedő férfi valagában.

Az indiai Dzsaipur városának nemzetközi repülőterén egy gyanúsan viselkedő utast pénteken átvizsgáltak a vámosok, és közel egy kilónyi aranyat találtak a végbelében – írja Daily Star.

Az Air Arabia egyik járatáról a városban leszálló csempész testüregvizsgálata során három fehér műanyagba csomagolt átlátszó polietilén kapszulát találtak, amelyek sárgás színű fémszemcsékkel voltak tele. A fémszemcsékről pedig a további vizsgálatok után az is kiderült, hogy szinte 100 százalékos tisztaságú aranyról van szó.

A 791 gramm, 99,5 százalékos tisztaságú, 4 279 310 indiai rúpia (kb. 19,4 millió forint) értékű aranyat rögtön le is foglalták a reptér egyik tisztviselőjének elmondása alapján.

A portál beszámolója szerint az ilyen különös aranycsempészési kísérletek viszonylag gyakoriak Indiában, ebben a hónapban például az április 23-án lefülelt csempész volt a harmadik, akit úgy kapcsoltak le, hogy arany volt a végbelében.

Az indiai vámhivatal jelentése szerint 2011 januárja és ez év eleje között közel három tonna aranyat foglaltak le csempészektől az indiai repülőtereken, valamint 1632 embert (köztük 324 külföldit) tartóztattak le aranycsempészés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik