Élet-Stílus

A texasi abortusztörvény után megnőtt a jelentkezés az egyedülálló anyákat befogadó farmra

YouTube
YouTube
A lakóknak a szállásért és az étkezésért nem kell fizetniük, mindössze könnyebb fizikai munkát kell végezniük a ranchen. Egyre többen támogatják a kezdeményezést.

Texas elfogadta az Egyesült Államok egyik legszigorúbb abortusztörvényét, amely megtiltja a beavatkozást a terhesség hatodik hete után, a nemi erőszaknál sem tesznek kivételt. Sok nő egyedül kénytelen ezután megszülni a gyermekét, így a nehézségeket is maguknak kell viselniük. Egy dallasi anyuka elhatározta, hogy segít az egyedülálló anyáknak.

A BBC azt írja, hogy Aubrey Schlackman egy alkalommal elhajtott egy farm mellett, majd az az ötlete támadt, hogy nyit ott egy helyet, amely szállást és támogatást nyújt a váratlan terhesség előtt álló, vagy már gyermekének életet adó, egyedülálló anyáknak.

Rájöttünk, hogy sok számos olyan helyzet adódhat, amikor egy anyuka váratlanul teherbe esik, de nincs hova mennie

– mondta.

Férjével megalapították a Blue Haven Ranch nonprofit szervezetet, első körben öt olyan egyedülálló anyát tudtak támogatni, akik terhesek vagy nemrégiben szültek, és gondjaik vannak a lakásbérléssel vagy a számlák fizetésével, mára bővült a létszám.

Ahhoz, hogy még több nőnek tudjanak segíteni, még több pénzre lesz szükségük, azért is, hogy növelni tudják a farm területét. Úgy számolnak, hogy nagyjából 15 millió dollárra (kb. 5 milliárd forint) lesz szükségük, ezért adománygyűjtést is indítottak. A törvény elfogadása óta egyre többen utalnak pénzt nekik.

Az egyik kedden 14 000 dolláros meglepetésadományt kaptunk

– mondta a nő.

A Blue Haven Ranch-en az anyáknak dolgozniuk kell, amikor nincsenek szülési szabadságon, főként állatokat kell etetniük vagy növényt termeszteni a farmon, és részt kell venniük egy oktatáson, amelynek segítségével később jobban fizető állást tudnak találni maguknak.

Britney a farm lakója, három gyermekével él a Blue Haven Ranch által finanszírozott lakásban, és a negyedik babáját várja.

A tervem az, hogy a megtakarításaimból egy nap saját lakást tudok venni. Boldog vagyok, hogy megtaláltam Aubreyt

– mondja.

Jelenleg hat nő van a Blue Haven várólistáján, Schlackmanék addig nem fogadják be az anyukákat és gyermekeiket, amíg nincs annyi pénzük, hogy legalább hat hónapig el tudják látni őket.

A törvény elfogadása után megnőtt a jelentkezők száma, Schlackman elmondása szerint hetente átlagosan három kérelmet kapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik