Élet-Stílus

Idén először látták a Loch Ness-i szörnyet – videó

Getty Images
Getty Images
Az utóbbi években egyre többször észleltek megmagyarázhatatlan dolgot Skócia második legnagyobb tavában.

2022-ben először rögzítette a „szörnyet” Loch Ness webkamerája – számolt be a Daily Record.

Eoin O’Faodhagain rendszeresen követi az észleléseket, valódi megszállottja a legendás lénynek, idén azonban még nem volt sikerélménye.

Az 57 éves férfi március 23-án éppen a webkamera közvetítését nézte, amikor megmagyarázhatatlan dolgot észlelt, két sötét foltot, amelyek egymással párhuzamosan mozogtak a tóban.

O’Faodhagain, aki először 1987-ben vélte felfedezni a Loch Ness-i szörnyet, megosztotta a webkamera felvételeit.

Az ír férfi azt mondta, hogy nem hiszi, hogy törmeléket vagy rönköt sodort volna a víz, mivel az objektumok nyomot is hagytak maguk után.

A portál idézi Gary Campbellt, aki az elmúlt 26 évben több mint 1136 alkalommal észlelte „Nessie-t”. A férfi azt mondta, hogy az év eleje és a tél vége általában csendes időszak a szörny számára, de azért érkeztek bejelentések eddig is, de azokat mind meg lehetett magyarázni, ezért nem vették őket nyilvántartásba az észlelési oldalon. Úgy tűnik, a legújabb videó elég megmagyarázhatatlan ahhoz, hogy feltöltsék.

Az utóbbi években megnőtt a szörnyészlelések száma Loch Nessnél, a tavalyi év első három hónapjában például már négyet regisztráltak, szemben a mostani eggyel.

O’Faodhagain szabadidejében sokszor utazik Skóciába, hátha sikerül élőben is megpillantania a legendás lényt, de eddig csak a webkamera felvételeire tudott támaszkodni.

Tavaly is beszámoltunk az egyik észleléséről, 2021. március 21-én egy a víz felszínén felbukkanó, majd hirtelen eltűnő nagy sötét foltot látott, amit szintén nyilvántartásba vettek.

A Loch Ness-i szörny legendája már közel 1500 éves, a a hatodik században a Skóciát keresztény hitre térítő ír bencés apát, Szent Kolumba halála után száz évvel kiadták az életrajzi könyvét, amiben először esik szó a vízi szörnyről. Kolumba állítólag a saját szemével látta a lényt, bár nem is a Loch Nessben, hanem a belőle eredő Ness folyóban.

Azóta rengetegen állították, hogy látták a szörnyet, több fotó és videó is előkerült, amelyeken állítólag Nessie szerepel, de bizonyító erejű felvétel ez idáig még nem került elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik