Szórakozás

Idén már negyedszer látták a Loch Ness-i szörnyet – Videó

YouTube / Eoin Fagan
YouTube / Eoin Fagan
Idén már négy alkalommal rögzített a Loch Ness-i tó felszíne alatt mozgó, szokatlan, nagyméretű sötét foltokat egy webkamera.

Idén már a negyedik videót töltik fel a Loch Ness-i szörny hivatalos észlelőoldalára. A szám azért meglepő, mert a mitikus lény első, 565-ös megfigyelése óta, vagyis közel másfél évezred alatt mindössze 1133 esetet regisztráltak – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

A Loch Ness-i szörny legendája a hatodik századig, a Skóciát keresztény hitre térítő ír bencés apátig, Szent Kolumbáig nyúlik vissza. A hittérítő első, a halála után nagyjából száz évvel megjelent életrajza említi először a hatalmas vízi szörnyet, melyet Kolumba a saját szemével is látott, igaz nem a Loch Ness-i tóban, hanem a belőle eredő Ness folyóban.

A Nessie névre keresztelt szörnyet azóta többen látni vélték, készültek fotók és filmfelvételek is, melyek állítólag őt ábrázolják, a létezését azonban nem sikerült bizonyítani. Bármekkora is legyen a vízi szörny, a legmodernebb eszközökkel sem egyszerű megtalálni egy 37 kilométer hosszan elnyúló, mély tó vizében.

Az utóbbi időben megnőtt a szörnyészlelések száma, tavaly tizenhárom, idén, március közepéig pedig négy alkalommal látták Nessiet. Az utolsó észlelést az 56 éves Eoin O’Faodhagain ír egészségügyi dolgozó jegyzi, aki valóságos megszállottja a szörnynek, szabadidejében sokszor utazik Skóciába, hátha sikerül a saját szemével megpillantania a legendás lényt.

Az utolsó észlelését O’Faodhagain azonban nem személyesen, hanem a Loch Ness-i tó partján működő webkamera képén tette. A felvétel, melyen a víz felszínén felbukkanó, egy ideig egyenesen haladó majd hirtelen eltűnő nagy sötét folt látható, március 12-én, 17 óra 8 perckor készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik