Élet-Stílus

Férfiak arról fantáziálnak, hogyan ölnék meg a párjukat – és erről posztolnak a TikTokon

„Képzeld el, hogy…”

Döbbenetes videók jelentek meg az utóbbi időben a TikTokon. A közös pont a bejegyzésekben, hogy Frank Ocean Lost című dala szól a háttérben, a feliratok pedig „álmodozásról” szólnak: a posztoló férfiak arról írnak, hogyan ölnék meg a saját párjukat.

A Daily Mail idéz néhány – időközben már törölt – videóból:

Képzeld el, hogy elviszlek a Grand Canyonhoz az első randinkra, lelöklek egy szikláról, és kurvára meghalsz.

Képzeld el, hogy elmegyünk egy cuki piknikezős randira, előveszek egy kést, hogy felvágjak gyümölcsöt, de inkább a torkodat vágom át és kurvára meghalsz, LOL.

A LOL, azaz a „viccelődésre” való utalás is megjelenik a videók nagy részében. Hogy a posztolók ezt tényleg humorosnak tartják-e, nem tudni, az viszont biztos, hogy a családon belüli erőszak ellen küzdő brit Woman’s Aid már jelezte: a témával való viccelődés sajnos azzal járhat, hogy „normalizálja” az erőszakot.

Az ijesztő videók egy másik trendet is szültek: nők reagálnak ilyen videókra, sokszor megjelenítve, hogyan nézne ki egy ilyen gyilkosság másnap a lapokban. Az egyik tiktoker, akit közel félmillióan követnek a platformon, azt írta a videójához: „Ez a trend nem vicces. Egyáltalán nem vagytok viccesek. A családon belüli erőszak nem vicc, ti betegek vagytok.”

@bekahdayyy This trend is not funny. Y’all are not funny. DV isn’t a joke, y’all are sick. #VenmoSpringBreak #macysownyourstyle #AerieREAL #fyp #trend #exposethem ♬ Lost - Album Version - Frank Ocean

A TikTok már több, gyilkosságról fantáziáló szöveget tartalmazó videót törölt. A közösségi oldal szóvivője elmondta: a nőgyűlöletnek nincs helye a TikTok-on. Ezért a gyűlöletkeltő viselkedést és a nők elleni erőszakot népszerűsítő tartalmakat – amik természetesen ellentétesek a portál alapelveivel – a jövőben is eltávolítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik