Élet-Stílus

Kirúgták az igazgatóhelyettest, miután egy gyerekkönyvből olvasott fel a másodikosoknak

Fenékről szól a könyv.

Egy mississippi igazgatóhelyettest kirúgtak az iskolájából, miután a múlt héten felolvasott a második osztályosoknak a Szükségem van egy új popsira (I Need a New Butt) című gyerekkönyvből.

A főnököm megkért, hogy hozzak létre egy Zoomot a másodikos osztályoknak és az igazgatónővel abból az iskolából, ahová járni fognak, és aki fel fog olvasni nekik. De aztán nem jelentkezett

– mondta a WLBT-nek Toby Price (volt) igazgatóhelyettes. Főnöke erre azt mondta neki, akkor olvasson fel ő nekik.

Felkaptam az egyik kedvenc könyvemet, ami ott volt a közelemben, és felolvastam nekik. Egy vicces, butácska könyv.

Korábban is olvasott már fel a könyvből, de soha nem hallott arról, hogy panaszkodtak volna miatta. Ezért nem is gondolta át, hogy ne ebből olvasson fel, ahogy azért sem, mert szerinte ennél jóval szuggesztívebb könyvekből is szokás felolvasni.

Az iskolai körzet szuperintendánsa által aláírt felmondólevélben az áll, Price „a professzionalizmus hiányáról és a hibás ítélőképességről” tett tanúbizonyságot a könyv kiválasztásával, és emiatt kirúgják.

Azt gondolom, kicsit túl kemény reakció volt. Húsz éve tanítok. Soha nem volt fegyelmi eljárás ellenem, soha nem késtem.

A kirúgásra reagálva számos tanár gyerekkönyvíró, könyvtáros szólalt fel, hogy az iskolai felügyelő döntése hibás volt.

Price abban reménykedik, hogy visszavonják a kirúgását, visszakapja a munkáját és megtaníthat arra másokat, a vicces könyvekre szükség van az oktatásban.

Ha nem engeded a gyerekeknek, hogy vicces és butácska könyveket lássanak, nem fognak lehorgonyozni a könyveknél elég sokáig ahhoz, hogy rájöjjenek, a könyvek lehetnek mások is, mint viccesek és butácskák. Meg kell őket ragadni a vicces és butácska dolgokkal. Ez az, amit csináltam. Ezért készült el ez a könyv.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik