Élet-Stílus

Megpróbálta elsüllyeszteni orosz főnöke luxusjachtját egy ukrán tengerész Mallorcán

Westend61 / Getty Images
Westend61 / Getty Images
Részben elsüllyesztette az orosz fegyvergyáros, Alexander Mijeev ötmillió fontot (kb. 2,2 milliárd forintot) érő luxusjachtját a hajó egyik ukrán gépésze egy mallorcai kikötőben. Az 55 éves tengerész részletes beismerő vallomást tett és azt mondta, nem bánt meg semmit.

Megpróbálta elsüllyeszteni főnöke, a fegyverek gyártásából és kereskedelméből meggazdagodott orosz oligarcha, Alexander Mijeev Lady Anastasia nevű luxusjachtját egy ukrán tengerész a Spanyolországhoz tartozó Mallorca szigetének Port Adriano nevű kikötőjében – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Mirror című brit lap.

A meg nem nevezett, 55 éves ukrán hajógépész tíz éve dolgozott a Lady Anastasian. A férfi a hírekben nézte ahogy az orosz hadsereg betör a hazájába, majd látta, hogy rakétatalálat ér egy kijevi lakóépületet. Úgy gondolta, a rakéta annak a cégnek a terméke, melyben a főnöke a többségi tulajdonos, ezért elhatározta, hogy bosszút áll.

Az ukrán tengerész a jachtra ment és két helyen, a gépházban, illetve abban a rekeszben, ahol a legénység szállása van, megnyitotta a hajótestet, hogy a víz beáramolhasson. Előtte azonban gondja volt rá, hogy lezárja a hajó üzemanyagszelepjeit, nehogy beszennyezze a vizet.

A férfi elmondta a legénység többi tagjának, hogy mit tervez, kérte, hogy hagyják el a hajót, ne avatkozzanak közbe, és biztosította őket arról, hogy teljes felelősséget vállal a történtekért. A többségében szintén ukrán származású személyzet azonban megijedt, és a kikötő munkásainak segítségével megakadályozták a hajó elsüllyedését.

A Lady Anastasia részben így is elmerült, nem tudni, mekkora kár keletkezett benne. Az ukrán tengerészt őrizetbe vette a spanyol rendőrség, de miután részletes vallomást tett, elengedték. Egyelőre nem tudni, vádat emelnek-e ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik