Élet-Stílus

Orosz katonák társkereső oldalakon próbálják elcsábítani az ukrán nőket

Anton Vergun / TASS / Getty Images
Anton Vergun / TASS / Getty Images
A legtöbben gépfegyverrel pózolnak a képeiken.

Csütörtök reggel óta az egész világ Ukrajnára figyel, miután Vlagyimir Putyin háborút indított nyugati szomszédja ellen. Az orosz erők bombázni kezdték a nagyobb ukrán városokat, elfoglalták a csernobili atomerőművet, jelenleg pedig Kijev felé tartsanak, jó eséllyel azért, hogy körül zárják és ostrom alá vegyék az ukrán fővárost.

A harcok kirobbanása óta tömegek menekülnek el az országból, lapunk is forgatott a tiszabecsi határátkelőnél, ahol Magyarországra menekülő kárpátaljai magyarok beszéltek a megpróbáltatásaikról.

Kapcsolódó
„Sajnos erre a sorsra jutottunk, menekülni kell Ukrajnából”
Sok menekült azt sem tudta, hol hajtja álomra a fejét.

Bár Putyin kijelentette, hogy nem a civil lakosságnak nincs mitől tartania, a valóságban ez nagyon nincs így, a bombázók nem kímélik a lakóházakat és a civil területeket sem, az egyszerű emberek megpróbáltatásai óráról órára nagyobbak. És ha ez még nem lenne elég, több ukrán nő is arról számolt be a New York Postnak, hogy a társkereső oldalakon orosz katonák próbálják felszedni őket. A lapnak nyilatkozó egyik nő azt mondta, soha nem követne el árulást ilyen módon, automatikusan balra húzta a jelölteket, de annyira sokan voltak, hogy egyiküknél végül engedett a kíváncsiságának.

Vicces volt, de egyben ijesztő is, tudva, hogy mennyire közel vannak.

A lap szerint azóta az orosz katonákat utasították, hogy kapcsolják ki a saját mobiljaikat, így a csetelések is félbe szakadtak. Amikor a lap munkatársa arról érdeklődött egy kijevi nőnél, hogy nem tartja-e furcsának ezt az egészet, illetve, hogy haragszik-e ezekre a katonákra, azt mondta,

Ezek a srácok ugyanolyanok, mint bárki más: társaságra, szeretetre vágynak. Így nehéz elképzelni, hogy idejönnek és megtámadnak minket. Remélem, nem is fog megtörténni.

Az ukrajnai helyzetet dokumentáló élő közvetítésünk a lenti linken elérhető:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik