Élet-Stílus

Egy lépcső alatt találtak meg egy több mint két éve eltűnt kislányt

NBC News
NBC News
Paislee Shultis négyéves volt, amikor 2019 júliusában eltűnt a New York államban fekvő Cayuga Heightsből. A rendőrök február 14-én, hétfőn, egy 260 kilométerre fekvő település egyik házában, a pincébe vezető lépcső alatt kialakított kis szobában bukkanatak rá.

Egy kicsi, hideg és nedves helyen bukkantak rá február 14-én este a rendőrök a 2019 júliusában, négyéves korában eltűnt Paislee Shultisre. A kislány az elrablójával, vagyis az édesanyjával, a 33 éves Kimberly Cooperrel együtt rejtőzött a nagyapja házában, a pincébe vezető lépcső alaltt kialakított szobában – írja az NBC.

Paislee akkor tűnt el, amikor a bíróság megvonta a szülei gyerekfelügyeleti jogát. A kislány és a nővére a gyámjuknál éltek. Cooper és a gyerekek apja, a 32 éves, ifjabb Kirk Shultis feltehetően mindkét gyereket el akarták rabolni, de az idősebb lányuk iskolában volt. Paislee-t az apai nagyapja, az 57 éves, idősebb Kirk Shultis házába vitték, és a jelek szerint az elmúlt, közel két és fél évben ott is tartották.

A rendőrök többször is jártak a nagypapa házában az eltűnt kislányt keresve, de idősebb Shultis és a fia soha nem engedték, hogy rendesen körülnézzenek, megfelelő házkutatási parancsot pedig nem kaptak. Hétfőn egy névtelen bejelentésre mentek ki a házhoz, és egy órányi keresgélés után, az egyik nyomozó észrevett egy takaróféleséget két lépcsőfok közötti résben.

Miután kiszabadították, Paislee-t kivizsgálták és makkegészségesnek találták. A szülőket és a nagypapát letartóztatták, a kislányt pedig visszavitték a törvényes gyámjához és a testvéréhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik