Élet-Stílus

Huszonkilenc éves kapcsolatát hagyta ott a nő egy férfiért, aki egy vagyont csalt ki tőle

Monika Skolimowska / dpa-Zentralbild / dpa / Getty Images
Monika Skolimowska / dpa-Zentralbild / dpa / Getty Images
Közel nyolcvanezer fontot (majdnem 34 millió forintot) csalt ki egy brit nőből egy csaló, aki magányos katonának adta ki magát, Artis Pabriks, Lettország honvédelmi miniszterének fotóit használva.

Súlyos adósságokat halmozott fel az 51 éves Sharon Bulmer, aki bedőlt egy internetes csaló trükkjének. A manchesteri nő nem csak nyolcvanezer fontot utalt át egy idegennek, de huszonkilenc éve tartó párkapcsolatát is eldobta magától – írja a Mirror című brit lap.

Bulmer 2020 májusában kapott üzenetet a Facebookon egy Murphy Townsend nevű férfitől. Az idegen azt írta, véletlenszerűen esett rá a választása, ő egy amerikai katona, aki nagyon magányos és csak csevegni szeretne valakivel. A nőnek a fotói alapján nagyon megtetszett a férfi. Nem tudta, hogy a képeken nem egy amerikai katona, hanem Artis Pabriks, Lettország védelmi minisztere látható.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Artis Pabriks (@a.pabriks) által megosztott bejegyzés

A lett védelmi minisztérium közölte: tudnak a problémáról, de a különböző közösségi portálokon olyan sok hamis profil él vissza a miniszter fotóival, hogy szélmalomharcot vívnak. Eddig legalább száz hamis profilt jelentettek már, csak a Facebookon.

Bulmer csevegni kezdett a csalóval, aki azt hazudta, hogy Szíriában szolgált, a felesége elvált tőle, ő pedig nem tud hazajutni. A férfi apró szívességeket, majd kisebb összegeket kért a nőtől, aki segíteni akart rajta.

Alig három hónappal az első üzenet után, Bulmer elhagyta a férfit, akivel huszonkilenc éve élt együtt, és akivel két közös gyereket neveltek fel, hogy új életet kezdhessen Murphyvel. Nem sokkal később Bulmer megkérte a férfit, hogy látogassa meg Manchesterben, a férfi pedig azt válaszolta, örömmel tenné, de nincs pénze repülőjegyre. A nő ezernégyszáz fontot (közel hatszázezer forintot) utalt át neki, bitcoinban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Artis Pabriks (@a.pabriks) által megosztott bejegyzés

Murphy egy ideig nem jelentkezett, majd Bulmer különböző e-mail-címekről több üzenetet kapott az állítólagos Murphytől, aki még tizenötezer fontot (közel hat és fél millió forintot) kért. Nem sokkal később egy ismeretlen írt Bulmernek, aki azt állította, hogy orvos, Murphy kórházba került, eszméletlenül fekszik, az állapota stabil, de súlyos. A férfi később azt írta, épp a repülőtérre tartott, hogy elutazhasson Bulmerhez, amikor lelőtték.

Az ismeretlen közel két és fél éven át több mint nyolcvanezer fontot (majdnem harmincnégymillió forintot) csalt ki a nőtől, aki harminchétezer fontos (közel tizenhatmillió forintos) adósságot halmozott fel. A férfi kórházi számlákra, utazási költségekre kért pénzt, repülőjegyre, hogy meglátogathassa a lányát, illetve adminisztrációs költségekre, melyekkel „kivásárolhatja magát a katonai szerződéséből” és új életet kezdhet Angliában.

Sharon Bulmer végül megkereste az amerikai hadsereget, hogy egy Szíriában szolgáló, Murphy Townsed nevű katonáról érdeklődjön. Közölték vele, ilyen nevű ember nem szolgál a seregben.

Kevés esély van rá, hogy a brit nő valaha visszakapjon valamennyit a pénzéből. Azt mondja, azért állt történetével a nyilvánosság elé, hogy az ő példáján okulva, mások ne jussanak hasonló helyzetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik