Élet-Stílus

Huszonöt éve keresgél ötmillió darab tengerbe veszett Legót egy brit nő

Tinyevilhog / Getty Images
Tinyevilhog / Getty Images
Könyvet írt történetéről „Lego Lady”, vagyis az a brit nő aki huszonöt éve kutatja fel és gyűjti össze egy tengerbe veszett Lego-szállítmány darabkáit.

A történet 1997. február 13-án kezdődött, amikor a Tokio Express nevű teherhajó útnak indult Rotterdam kikötőjéből Anglia partjai felé. A hajó Cornwall partjainak közelében viharba keveredett és elveszítette néhány konténerét – írja a LadBible című brit bulvárlap.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lego Lost At Sea (@legolostatsea) által megosztott bejegyzés

Öngyújtók, locsolócső-alkatrészek, talicskakerekek, kerti szerszámok, és bútorok estek a tengerbe, valamint ötmillió darab Lego. A tárgyak egy részét partra mosták a hullámok. A strandra járók nem csak Cornwall környékén, de még Írország Atlanti partjain is találtak különböző Lego-darabkákat.

A történetnek különleges ízt ad, hogy az elveszett Lego egy része tenger-tematikájú: apró, műanyag búvárfelszerelések, csónakok, kalóz fegyverek, polipok, sárkányok bukkannak fel még ma is napi rendszerességgel a tengerparton.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lego Lost At Sea (@legolostatsea) által megosztott bejegyzés

A Devonban élő Tracy Williams és a családja először véletlenül találtak meg közülük néhányat, aztán már célzottan keresgélték őket, mint a kincskeresők. A különös hobbi végül annyira elfajult, hogy Tracyt egy idő után már csak „Lego Lady” néven ismerték.

A közösségi portálok és az okostelefonok elterjedése új fejezetet nyitott a tengerbe veszett Lego történetében. Miután a BBC beszámolt az 1997-es hajóbalesetről, a sztori elterjedt, és világ minden tájáról, még az Egyesült Államokból is érkeznek Cornwall partjaira turisták csak azért, hogy néhány darabot kereshessenek maguknak az elveszett Legóból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik