Élet-Stílus koronavírus

A szülők a Covid mellékhatásai miatt nem érezték a füstszagot, kétéves kisfiuk szólt nekik, hogy ég a házuk

Pavel Usachenko / EyeEm / Getty Images (illusztráció)
Pavel Usachenko / EyeEm / Getty Images (illusztráció)
„Mama, forró” – mondta a fiatal texasi hős az édesanyjának, így még azelőtt el tudta hagyni a házat az egész család, hogy leégett volna.

Két szülő, akik a Covid-19 miatt elvesztették a szaglásukat, nem érezték az otthonukban lángoló tűz füstjét. Életüket a kétéves gyermekük mentette meg – írja a Business Insider.

A texasi Alvordban élő ötgyerekes család két felnőtt tagja, Kayla és Nathan Dahl azt mesélte a Washington Postnak adott interjújukban, hogy fiuk, a kétéves Brandon még csak két szót tud kimondani, de ez a két szó mentette meg az életüket. Otthonuk leégése előtt ugyanis a kisfiú ezzel a két szóval figyelmeztette őket a lángokról, így még időben el tudták hagyni a házat.

„Mama, forró”

– mondta január 15-én hajnali 4 óra 30 perc magasságában az édesanyjának a vasárnap második születésnapját ünneplő kis hős, miután sikerült kijönnie a szobájából, és felkereste a szüleit a saját hálószobájukban.

Ezen az éjszakán sem a ház füstjelzője, sem a szülői orrok nem működtek rendesen, mivel Kayla és Nathan korábban elkapta a koronavírust, ami miatt elvesztették a szaglásukat is. Azonban először azt hitték, hogy Brandonnak csak melege van, és le akarja venni a pizsamáját, amíg észre nem vették a lángokat.

Végül a két szülő és mind az öt gyermekük épségben el tudta hagyni a házat, mielőtt az leégett volna.

„Még mindig a Covidból lábadoztunk, így egyikünknek sem volt ízlelés- és szaglásérzéke” – fogalmazott Kayla a Postnak adott interjújában, majd azt is elmesélte, hogy a kis Brandonnak a lángokban álló nappalin keresztül vezetett az útja a szülők hálószobájáig.

Isten csodája, hogy képes volt erre

– fogalmazott az anya. Persze a sikeres menekülésükhöz az is kellett, hogy Nathan, a 33 éves családfő önkéntes tűzoltóként dolgozik, ezért voltak menekülési tervei az ilyesfajta vészhelyzetekre, és több vészforgatókönyvet is begyakoroltak családilag.

Kayla hívta a 911-et, de mire a tűzoltók kiértek, a lángok már felemésztették a család otthonát. A tűzben nem csak a házuk égett le porig, de egy teherautót és egy személyautót is elvesztettek. Ezért most egy rokonuknál laknak, egy barátjuk pedig közösségi adománygyűjtést indított a megsegítésükre a GoFundMe nevű oldalon.

A család bulit tervez a kis Brandonnak hősiességének megünneplésére, valamint azt, hogy egy Baby Shark tortával fogják meglepni.

A kisfiú egyébként egyfajta helyi hírességgé vált, akinek azóta rendszeresen kézfogással gratulálnak az idegenek, akik tudják, micsoda hősies cselekedetet hajtott végre – mondták a szülők a lapnak.

Bár lehet, hogy nem érti pontosan, hogy milyen jót tett, de örül a figyelemnek

– büszkélkedett az édesanya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik