Élet-Stílus

Végső stádiumban van a rákbeteg tini, ezért egy szintén rákkal küzdő hatévesre hagyja a megtakarításait

GoFundMe
GoFundMe
A 19 éves Rhys Langford nem is ismeri a kis Jacob Jonest, csak ugyanabban a városban élnek, és eljutott hozzá a története. Ennek ellenére még közösségi adománygyűjtést is indított neki.

Egy halálos beteg tinédzser felajánlotta megtakarított pénzét egy rákkal küzdő hatéves gyermeknek. A 19 éves Rhys Langford csontrákban, szakszerű néven oszteoszarkómában szenved, ami másfél évvel ezelőtt derült ki, az állapota pedig olyan súlyos, hogy az orvosok szerint már csak fél év van hátra az életéből.

Betegségét 18 éves korában diagnosztizálták, majd 16 hónapig kemoterápiára is járt – de egy lesújtó fordulat következtében a rák visszatért a testébe.

A jószívű tinédzser nemrég hallott a hatéves Jacob Jonesról, aki ugyanabban a városban, a walesi Ebbw Valeben él, és neuroblastomával – az idegsejtek rákos megbetegedésével – küzd. A kisfiú a kezelésének köszönhetően már jobban van, de nemrég új elváltozás jelent meg a máján, és a családja – akik Jacob biopsziájára várnak – attól fél, hogy a fiú betegsége kiújult.

A LADbible azt írja, hogy Langford a betegsége kiújulása után fiatalabb sorstársáról olvasva úgy döntött: közösségi gyűjtést indít neki a GoFundMe nevű oldalon a saját édesanyja segítségével, és fel is ajánlotta a megtakarításait – ezer fontot (431 ezer forintot) – a jótékony célra.

Az oldalon Rhys a következőket írta:

Mint sokan tudjátok, 18 éves koromban kezdtem el a rákos utazásomat. 2020 októberében diagnosztizálták nálam az oszteoszarkómát. 16 hónapos intenzív kemoterápián, végtagmentő műtéten, immunterápián, fizioterápián, sok fertőzésen, két vérrögön, belső vérzésen, vér- és vérlemezkeátömlesztésen vagyok túl – már nem tudom számolni, és a lista folytatódik! 2021 novemberében ismét betegeskedni kezdtem, végül szepszisem és egy masszív vérrögöm lett a combvénában. Közel öt hetet töltöttem ismét kórházban, további vizsgálatokon, MRI-n, CT-vizsgálaton stb. estem át, hogy idén január 4-én közöljék velem: a rákom visszatért, és nagyon gyorsan átterjedt a tüdőmre, a lábamra, a csípőmre, az ágyékomra, a hátamra és a fenék területére, és most már semmit sem lehet tenni értem. Haldoklom.

Majd azzal folytatta, hogy a kis Jacob harcáról olvasva arra az elhatározásra jutott, egyik utolsó kívánsága az lesz, hogy segít a kis Jacobon.

Jacob nagynénje, Dawn Jones így nyilatkozott Rhys ajándékáról:

„Mi, mint család nem tudjuk eléggé megköszönni Rhysnek. Itt van egy fiatalember, akinek már nincs sok ideje hátra, mégis elolvasta Jacob történetét, és segíteni akart. Azt mondta, hogy őt nem lehet megmenteni, ezért akar segíteni Jacob megmentésében – milyen csodálatos, együttérző fiatalember. Megszakad a szívünk és sajnáljuk őt és a családját, de soha nem fogjuk elfelejteni, amit Jacobért tett.”

A Rhys anyja által indított gyűjtés eredeti célösszege 20 ezer font (8,6 millió forint) volt, az adományok összege pedig már közel 60 ezer fontnál (26,8 millió forintnál) jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik