Élet-Stílus

Elütött állatokat eszik a brit „ősasszony”, aki szerint a galambhús olyan finom, mint a steak

Sarah Day gyerekkora óta rajong a kőkorszakért: még egy kunyhót is összerakott magának ágakból. A fagyasztójáról pedig azt mesélte, tele van döghússal.

Bár a brit bulvármédia csak most kapta fel, a gyerekeknek autentikus keretek között kőkorszaki történelmet és túlélési praktikákat tanító Sarah Day különleges életvitelét, ő már egy ideje a YouTube-on is jelen van tematikus videóival.

Az essexi Colchesterben élő 34 éves nőről mostanában azért cikkeznek, mert gyakran eszik olyan elütött állatok húsából, amelyeket az utakon autózva talál.

A Sun szerint a legfontosabb szabály, amire a zsákmánya becserkészésekor odafigyel, az az, hogy a tetem még meleg legyen – mert akkor feltételezhetően nem indult még oszlásnak.

Day saját bevallása szerint szívesen megeszik bármilyen állatot, amit az utak mentén talál. Azt is elmondta, hogy bár nem olyan gyakran talál megfelelő döglött állatokat, mint azt gondolhatnánk, azért hetente egyszer kivesz valamilyen elütött állatot a fagyasztójából – ami amúgy tele van ilyen találatokkal.

Télen jól jön, mert kiolvasztom az őzeket vagy a nyulakat, hogy kiadós pörköltet készíthessek belőlük.

A hivatásos túlélő kedvenc ételei egyébként a galambszárny és a szarvashúsos szendvics, de a patkány és a mókushúst is szereti – ezek íze szerinte a csirkéhez hasonlít, csak egy kicsit édesebb és finomabb –, a galambhúsról pedig egyenesen úgy véli, majdnem olyan jó az íze, mint a marhasteaké.

Az elütött állatok bőrét és csontjait is felhasználja: fegyvereket, ruhákat és egyéb eszközöket készít belőlük.

Sarah Day kőkorszak iránti rajongása kislánykorában kezdődött, azóta megtanulta a kornak megfelelő túlélési készségeket, beleértve a menedéképítést, a tűzgyújtást és az állatok megnyúzását is.

„Hivatásos ősasszonyként hivatkozok magamra” – mondta, majd azt is elmesélte, hogy van ugyan egy háza a városban, de sokkal szívesebben van a vadonban, ahol a sajátkezűleg készített rénszarvasbőr hálózsákjában szokott aludni.

A lent megtekinthető videójában azt is bemutatta, milyen lehetett kőkorszaki eszközökkel vadászni – amit ő személy szerint nagyon fárasztónak élt meg.

A videóban Sarah Day egyébként nyíllal elejt egy állatot, melynek testét fel is dolgozza, szóval csak azoknak ajánlott végignézni, akiket nem zavar az ilyesmi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik