Élet-Stílus

Visszakérte a kávé árát, amire meghívta a partnerét az első randi után lepattintott férfi

d3sign / Getty Images (illusztráció)
d3sign / Getty Images (illusztráció)
A költséghatékony randizási praktikáról egy fiatal nő számolt be, aki nem volt hajlandó kifizetni a 3,5 fontot, amit a randipartnere azután követelt tőle, hogy nem mondott igent egy második találkozóra.

Egy-egy randi alkalmával hatalmas költségekbe verheti magát az ember, ám nincs ezzel mindenki így. Egy brit férfi azzal keltette fel az internetezők figyelmét – pontosabban az egyik évekkel ezelőtti randipartnere –, hogy egy első randevú után ki akarta számlázni a kávét, amire meghívta a történetet bemutató fiatal nőt, miután ő nemet mondott egy második találkozóra.

A Daily Star által bemutatott történetet egy Lauren (LaurenNotLozza) nevű Twitter-felhasználó osztotta meg az üzenetváltásuk képernyőfotói társaságában.

Hat év telt el azóta, hogy az a srác megpróbált kiszámlázni egy szörnyű randit

– szól a képekhez fűzött kommentár.

A képek pedig az alábbi üzenetváltást tartalmazzák:

„Helló, jó volt látni téged ma este. Van kedved újra találkozni?” – írta a férfi, amire Lauren így válaszolt pár órás késéssel: „Elnézést a késésért! Örülök, hogy találkoztunk, de nem biztos, hogy olyan jó volt a kémia köztünk. Remélem, jó estéd volt, vigyázz magadra!”

A férfi azonban tovább próbálkozott: „Mi lenne, ha holnap főznék neked vacsorát, és meglátjuk, mi lesz? Ha nem jön össze, akkor hagyjuk a dolgot. Természetesen kommunikálunk. Ez egy jó kezdet. Adjunk egy esélyt magunknak.”

„Sajnálom, de én nem mennék el senkihez, akit alig ismerek. Sajnos túlságosan romantikus vagyok, és nagyon hiszek abban, hogy már korán érezni kell valamiféle szikrát. Kívánok neked minden jót!” – válaszolta kedvesen Lauren.

„Oké, rendben. Vissza tudod fizetni a kávét? Nem szeretem a pénzkidobást. Inkább egy másik randira költöm valaki mással” – reagált a férfi.

Szomorú, hogy pénzkidobásnak tartasz egy randit, ha nem a te feltételeid szerint végződik. Mi lenne, ha adományoznék 3.5 fontot egy általad választott jótékonysági szervezetnek, hogy esélyt adjak neked, hogy visszanyerj némi illemet? Ha akarod, akár felemelhetem 5 fontra, hogy fedezzem a buszozásodat is.

– zárta le a beszélgetést Lauren másnap reggel, és még egy potenciális jótékonysági szervezetet is ajánlott neki, akiknek nagyon szívesen átutalná az 1500-2000 forintnak megfelelő összeget.

Ám egy következő tweetben megosztott képernyőfotóval Lauren később elárulta, hogy a férfi itt nem állt le. Utolsó üzenete így hangzott: „Szeretném én magam eldönteni, hogy mit csinálok a pénzzel.”

Hogy végtelenül pofátlan volt-e a garasoskodó férfi vagy csak nagyon kitartó, azt mindenki döntse el maga.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik