Élet-Stílus

Az új őrület: emberek síkosítót kennek az arcukra

De miért?

Hogy egy bizarr trend utalja a TikTokot, ma már egyáltalán nem újdonság, minden hétre jut egy új őrület, amit hirtelen mindenki ki akar próbálni – van, amikor életveszélyes, van, amikor csak szimpla hülyeség (és persze vannak értelmes challenge-ek is, tegyük hozzá).

Ezúttal annyiban érdekes a dolog, hogy nemcsak unatkozó tinik, de influenszerek is felszálltak a dilivonatra. Arról van szó, hogy az emberek elkezdtek az arcbőrükre alapozó alá síkosítót kenni.

Igen, arra a síkosítóra célzunk, amit az emberek eddig szexhez használtak, és egyáltalán nem az arcukra kenték.

Meglehetősen elterjedt a dolog – legalábbis videók szintjén –, abból következtethetünk erre, hogy a TikTokon 10 millió feletti nézettséget értek el a #lubeprimer (azaz: síkosító-primer) címkével ellátott videók.

Nyilván sokakban felmerül a kérdés: miért kenné valaki az arcára ezt a trutyit – nos, a feltételezések szerint a víz és szilikon alapú síkosító révén olyan sima és finom, enyhén tapadó primer kerül a bőrünkre, amitől jóval tartósabb lesz a smink.

Mutatunk is egy videót:

@ameliaolivia09

Thought I’d hop on the trend💦 ib: @Rady #lubeprimer #makeuphacks #testingmakeuphacks

♬ original sound - Amelia Olivia

A The Cut azt írja, egy Lukáš Kohutek nevű TikTok-használótól ered a trend, aki júliusban egy videóban a Durex szexuális kiegészítő termékét kente az arcára – méghozzá egy barátja anyjának tanácsára. Egyszer kipróbálta, és azóta mindig felviszi a sminkelés előtt.

@lukeketuhok

💚💚💚 #lubeprimer #fyp #gay #makeup #makeuptutorial #makeuphacks #dojacat #sayso #nickiminaj #fentybeauty #nyxcosmetics #natashadenona #hudabeauty

♬ sayso nicki verse - da big crybaby.

A Cut szerint egyébként az ötlet korántsem új, már 2016-ban is akadt olyan divatvlogger, aki ezzel a technikával próbálkozott a videókban. A Daily Mailnek megszólaló kozmetikai szakértők viszont figyelmeztetnek:

a síkosító olyan anyagokat tartalmaz, amik bőrirritációt okozhatnak,

spermicid-tartalmuk pedig káros a bőrünk „ökoszisztémájára” nézve (öli a hasznos baktériumokat), így károsítják az arcbőrt, ráadásul a pórusok is eltömődhetnek egy ilyen technika alkalmazásával. Összefoglalva: nem érdemes kipróbálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik