Élet-Stílus

A kedvenc filmes szexjelenet segíthet az erotikus fantáziákban

Máté Csaba / 24.hu
Máté Csaba / 24.hu
És te mire indulsz be, ha fantáziálsz?

Sok férfi és nő nem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy miről szól a szexuális fantáziája. Ez számukra nehéz kérdés, nem azért, mert nem akarják megválaszolni, vagy szégyellnék, hanem mert nem igazán van ilyenjük. Erről tehet a pornó is természetesen, hiszen ha belegondolunk, a szexuális érés folyamatában még mind ábrándozunk valamilyen erotikus jelenetről, de aztán ezek a fantáziák elmúlnak, semmivé válnak, és helyettesítésként ott lesz a pornó vagy a fotók. A készen kapott képek nem segítik a fantáziálást, márpedig a fantázia nagyon kell ahhoz, hogy a vágy beinduljon.

Kapcsolódó
Ezek a leggyakoribb szexuális fantáziák
Néhány dologra csak kevesen gondolnának.

De hogyan lehet valakinek szexuális fantáziája? Ebben a kérdésben segít Vanessa Marin amerikai szexuálterapeuta, aki az Instagramján osztotta meg az ehhez vezető utat. Segítő kérdései egyértelműen önmunkára sarkallnak, és akár azoknak is ajánljuk, akiknek van szexuális fantáziájuk, de egy kicsit fejlesztenék azt. Ahhoz, hogy feltárjuk a valódi szexuális fantáziánkat, célszerű megvizsgálni az első szexuális élményeinket is.

Mik az első emlékeid a szexről?

Mit jelent számodra a szex? Mi a vonzó benne? Történt-e olyan esemény vagy beszélgetés, esetleg beszólás, ami miatt ijesztőnek találtad a szexet? Volt-e bármi, ami megzavart a szexszel kapcsolatban?

Mi az öt legjobb szexuális élményed?

Mindegy, hogy kivel, az addigi tapasztalatok alapján érdemes végiggondolni. Bárkivel is történtek ezek az élmények, és bármilyen csúnya véget is ért a kapcsolat, maga a szexuális élmény számít.

Mire gondolsz önkielégítés közben?

Van visszatérő fantáziád? Ha igen, mi az? Van-e története? Kivel, kikkel zajlik a sztori? Mikor történt utoljára önkielégítés saját fantáziára? Mi indította el a folyamatot?

Álmodtál már szexről?

A szexuális álmok minden ember életében ott vannak, csak lehet, hogy nem emlékszünk ezekre. Az álmunkban látott jeleneteket célszerű újra felidézni, ezek is lehetnek a fantáziánk részei.

Melyek a kedvenc szexjeleneteid a filmekből, sorozatokból vagy könyvekből?

A kilencvenes évek erotikus thrillerei és szexfilmjei sokaknak a kedvencei lettek, gondoljuk csak az Elemi ösztönre vagy a 9 és fél hétre, vagy akár az Emanuelle filmekre. A világirodalom és a ponyvaregények is bőven szolgáltatnak muníciót, ha ezeket újra felfedezzük, meg is találhatjuk a kedvenceinket.

Mi tetszett ezekben a jelenetekben?

Ha már tudjuk, hogy mik a kedvenc filmes-könyves szexjeleneteink, akkor egy kicsit vizsgáljuk meg ezeket: mi a közös bennük? Mi miatt indíthatnak be?

Ha rengeteg pénzt fizetnének neked, hogy írj egy erotikus regényt, miről írnál benne?

Vannak nők és férfiak is, akik hobbiból, saját maguknak írnak erotikus naplót. Az írás segíthet kibontakozni, azon keresztül rengeteg hiányt is megélhetünk valamilyen módon.

Az érzékszerveidet mi motiválja a szexben?

A hallás, a látás, a tapintás, a szaglás, az ízérzékelés mind kellenek a jó szexhez. A vizuális látvány sokakat beindít, de a csókok, a tekintetváltások, a lassabb, finomabb simogatások, a nyögések és sóhajok mind jelen vannak. Ezek közül mi az, ami leginkább beindíthat?

A kérdések megválaszolására érdemes időt szánni, és az is lehet, hogy nem egy nap alatt érünk a végére, hanem akár hetek is eltelhetnek közben. A kedvenc filmeket, könyveket érdemes újraolvasni, ha pedig eddig nem voltak, akkor mindenképpen fontos lenne megkeresni az erotikus töltetű kedvenceinket ezekből. Ha valaki úgy érzi, semennyire nem érdekli a szex, és ez esetleg valamilyen problémához, párkapcsolati gondhoz, konkrét eseményhez köthető, akkor szakember segíthet ezen változtatni.

Párkapcsolati és szexológiai tanácsadással foglalkozó szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik