Élet-Stílus koronavírus

Bemutatkozó beszéde közben pofoztak fel egy iráni kormányzót – videó

A pofozkodó öltönyös férfinak állítólag az volt a baja, hogy a feleségét nem egy nő oltotta be koronavírus ellen, hanem egy férfi.

Egy újonnan kinevezett iráni kormányzó bemutatkozó rendezvénye szombaton drámai módon félbeszakadt, miután egy férfi határozott léptekkel felment a színpadra, és hátulról megpofozta..

Zeinolabedin Khorram, Kelet-Azerbajdzsán tartomány új kormányzója éppen a színpadon tartott beszédet az északkeleti Tabriz városában lévő Imam Khomeini mecsetben, amikor az incidens történt – közölte a CNN.

A török állami hírtelevízió, a TRT Twitteren is megosztotta az eseményen készült felvételeket, amelyeken az látható, hogy egy férfi nyugodt magabiztossággal odalép Khorramhoz, arcon csapja, és meglöki. Majd biztonsági őrök odarohannak a támadóhoz, és elvezetik a színpadról.

A pofon azért is szólt ilyen nagyot, mert eseményen részt vett az ország belügyminisztere, az országot vezető Ali Hámenei ajatollah hivatalának képviselői és más állami tisztviselők is.

A CNN azt közölte, hogy az ország félhivatalos hírügynöksége, a Tasnim szerint az öltönyös támadó egy bizonyos Ayoub Alizadeh, aki az ország fegyveres erőinek a tagja, ugyanakkor azt is hozzátették, hogy az IRIB állami televíziónak adott interjújában az újonnan kinevezett tartományi kormányzó azt mondta: nem ismeri személyesen az elkövetőt.

A támadás indítéka nem világos. A kormányzó szerint az elkövető letartóztatása után azt mondta a rendőrségnek: azért ütötte meg a politikust, mert feldühítette, hogy a feleségét egy férfi oltotta be koronavírus ellen, és nem egy nő.

Egy másik jelentés szerint a támadás nem politikai jellegű volt. Amikor szombaton a parlamentben az incidensről kérdezték, Ali Alizadeh, a kelet-azerbajdzsáni tartomány egyik városának, Maraghehnek a képviselője azt mondta, hogy

ennek az embernek minden bizonnyal személyes indítéka volt, és az esetnek semmi köze nem volt a kormányzó kinevezéséhez, de még a szavaihoz sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik